Çad'dan Antalyalı iş adamlarına yatırım daveti

Güncelleme Tarihi:

Çaddan Antalyalı iş adamlarına yatırım daveti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:43

- Abeşe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abbo:- "Umarım ilerleyen günlerde ATSO ile işbirliğimizi geliştirerek Antalyalı yatırımcıları şehrimiz ve ülkemizde görme imkanına kavuşuruz"

ANTALYA (AA) - Çad'ın Abeşe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Abbo, Abeşe kentinin yatırım potansiyelinin Antalyalı yatırımcılara açık olduğunu belirterek, "Umarım ilerleyen günlerde ATSO ile işbirliğimizi geliştirerek Antalyalı yatırımcıları şehrimiz ve ülkemizde görme imkanına kavuşuruz" dedi.
Çad Dışişleri Müsteşarı ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçi Yardımcısı Muhammet Salih ile Abeşe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Abbo, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.Karşılıklı işbirliği olanaklarının ele alındığı ziyarette ATSO Başkanı Çetin, Antalya ekonomisi ile ATSO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Çad ile Antalya'nın güçlü olduğu tarım sektöründe önemli işbirliği imkanları bulunduğunu kaydeden Çetin, "Kentimiz Türkiye'de yapılan örtü altı üretimin yarısını tek başına karşılıyor. Buna paralel olarak fide üretimi, tohumculuk, gübre üretimi, seracılık, tarım kimyasalları gibi tarımsal üretimi destekleyen sektörlerde önemli mesafe kaydetmiş durumdayız. Gıda sektörümüzü de yurt dışı pazarlara açmak üzere projeler yürütüyoruz. Bu alanlardaki tecrübemizi ve ürünlerimizi karşılıklı güçlü iletişimle ekonomik işbirliğine dönüştürebiliriz" dedi.
Salih de petrol rezervlerinin ortaya çıkmasından sonra Çad'da tarımın ikinci plana düştüğünü dile getirdi. Çad'ın tarımsal yatırımlar başta olmak üzere yatırıma açık ve ihtiyaçları olan bir pazar olduğunu ifade eden Salih, "Çad olarak 13 milyona yakın bir nüfusa sahibiz. Tarımsal üretimin yanı sıra kuru gıda, bakliyat ve temel gıda maddelerine ihtiyacı olan bir ülke durumundayız" diye konuştu.
Abbo da 250 bin nüfusa sahip kentin yatırım potansiyelinin Antalyalı yatırımcılara açık olduğunu ve yabancı yatırımcıya önemli kolaylıklar sağlandığını söyledi. Abbo, "Umarım ilerleyen günlerde ATSO ile işbirliğimizi geliştirerek Antalyalı yatırımcıları şehrimiz ve ülkemizde görme imkanına kavuşuruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!