Çabuk ama ne zaman?

MESSİ, C.Ronaldo, Rooney, Eto’o, Xavi, Adebayor, Torres, Drogba, Ronaldinho, Robinho, D.Villa, Ribery..

Ortak yönleri müthiş futbol teknikleri ve oyun zekalarının yanı sıra çok çabuk olmaları. Karşılarındaki rakip "Ne yapacak?" diye düşünürken "çoktan" yapmış olmaları. Örneğin Roberto Carlos.. Dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi solbeki olarak kabul ediliyor Carlos.. Ama 35 yaşında. Geldiği takım Real Madrid. Ayrılma nedeni "yaşlı" olması.. Genç bir Carlos’u bulma şansınız çok zor.. Bulsanız da elinizde tutmanız neredeyse imkansız..

İlk golde Deivid faul atarken; herhalde hiçbir Ankarasporlu oyuncu "Acaba neden Carlos kullanmıyor?" diye düşünmüyor. Kısacık boyuyla Carlos’un neden orada olduğunu önemseyen de yok.. Amaç anlaşılana kadar top ağlara gidiyor zaten.. 35 yaşındaki dünya yıldızının bir anlık çabukluğu bile çok kritik bir maçı döndürmeye yetebiliyor bazen.. Carlos’un nefesi, 90 dakikalık değil aslında. Ona Uğur gibi "çabuk" bir başka isim yardım ediyor. Uğur kademede olmadığı zamanlar Carlos’un arkasına çabuk bir isim kaçırırsanız F.Bahçe’nin "yumuşak karnını" yakalamış oluyorsunuz. Çünkü o bölgenin stoperi Edu rakipler için önemli bir koz.

Bazıları her şartta daha eşit!

Emre bu ülkenin en önemli oyun kurucularından biri.. En büyük özelliği de diğer bütün oyunculara göre "çok çabuk" adam eksiltebilmesi.. Onun oyuna girdiği 14. dakikaya kadar top hep Ankaraspor’da ve F.Bahçe’nin tek pozisyonu bile yok. Rakibin ise verilmeyen "net" bir penaltısı var. Emre giriyor, topu daha iyi kullanan, daha hızlı oynayan, üst üste 15-20 pas yapabilen bir takım ortaya çıkıyor. Emre; topu ayağına alan her arkadaşının yanına doğru koşmaya çalışıyor. F.Bahçe rakip onsekize daha yakın oynuyor. Rakip sinirleniyor. Fauller geliyor, sonra da Carlos sahne alıyor..

Güiza mı? Hızlı ama "başka" yerlerde.. "Çabuk" ama başka zamanlarda.. Aragones; Alex ve Semih iyileştiğinde hala Semih ve Emre’yi yedek oturtursa bunun tek bir anlamı vardır.. Herkes eşittir, ama "bazıları" her şartta daha eşittir.. Murat Tosun’un Edu tarafından düşürülüşüne penaltı verilseydi ne olurdu bilemem.. Ama Ankarasporlu oyuncuları her şeye karşın sakin kalmayı başardıkları için tebrik ediyorum..
Yazarın Tüm Yazıları