Buzlar erimeli

Güncelleme Tarihi:

Buzlar erimeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 1997 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Trabzonspor, şayet üç resmi maç oyanayıp, bu üç maçtan da yüzünün akıyla, açıkçası, galibiyetle ayrılmışsa, artık tartışmalar bir tarafa bırakılmalı. Yani, sıkça gündeme gelen, teknik drektör gidici mi, kalıcı mı şeklindeki sorular, sona ermelidir.

Bunu söylerken, yanlışlar eleştirilmesin, her şey gül bahçesi gibi gösterilsin demek istemiyorum. Elbette ki, teknik direktör de, yönetim de eleştirilecektir. Burada asıl önemli olan, uyarıcı ve yıkıcı eleştirileri birbirinden ayırmasını bilmektir. Haa; baktık ki Trabzonspor kötü yönetiliyor ve birilerinin mutlaka gitmesi zorunlu; o zaman gerekli olanın yapılacağından kimsenin endişesi olmasın. Yakın geçmişte de, bunun örnekleri çoktur!... Ama bugün için, aradaki buzların erimesi kaçınılmazdır.

Şimdi gelelim Trabzonspor için hayati önem taşıyan, Fenerbahce ve Dundee United maçlarına... İsterseniz, önce Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerimizi açıklayalım...

Trabzonspor lige iyi bir başlangıç yapmıştır. Geçmiş yıllara oranla, Trabzonspor'da büyük değişim var. Bir kere, kondisyonları her geçen gün yükseliyor. Pres yapıyorlar, rakip kalede çok adamla, gole koşabiliyorlar. Bu değişiklikler çok önemli ve yıllardır özlediğimiz güzellikler... Ancaak; defansta yine arıza var... Özellikle savunmanın sağ kanadı, açıkça sırıtıyor. Yılmaz VURAL'ın buraya mutlaka bir çözüm bulması gerekiyor. Elbette ki, ilk akla gelen, o mevkiiye bir oyuncu alınması. Ama Camarauli olayı çözülmeden, bu çok zor gibi. Aslında ben Camarauli'nin kazanılmasından yanayım. Ancak, bugün için kadroda olmadığına göre, VURAL'ın yapması gereken, Abdullah'ı orta sahaya sürmek, onun yerini Orhan'la doldurmak, sağ kulvarda da, Ünal'ı denemesidir. Dikkat ediniz; son maçlarda Ünal, sürekli sağ kulvarı kullanmış ve başarılı da olmuştur.

Bugünkü görüntüsüyle, Trabzonspor'un Fenerbahçe ile yapacağı maçın, çok çekişmeli geçeçeği apaçık. Her iki takımın da, kendine has kozları var. Ancak Trabzonspor'un oturmuş bir kadrosu var ve bu kadroya, direkt oynayabilecek üç yabancı yerleştirilmiş. Şahsen ben, bu maçta ibrenin Trabzonspor'dan yana olduğuna inanıyorum. Hele hele taratarlar, o eski günleri aratmayacak görüntüyü sergileyince, umudum daha da artıyor...

Dundee United maçına gelince... Evet; futbolda her şey olabilir ama, Trabzonspor o takımı İskoçya'da da yener ve eler. Ben bu inanç içerisindeyim. Son sözüm de, Nihat, Fatih, Mehmet İpek üçlüsüne... Nihat'ın dışında, diğerlerine sözüm şu:

Korkarım ki, ya dolmuşa geliyorsunuz, ya da kafayı yemişsiniz. Üstelik sizi sürekli savunan biriyim. Ama yaptıklarınızı duyunca kahroluyorum. Kendinize gelin ve profesyonel gibi davranın.

Ve sen Nihat; seni ne kadar sevdiğimi bilirsin. Ama bana kalırsa, yedek olmak ayıp bir şey değil. Metin bugün kaleyi teslim almışsa, bu onun çok çalışmasının sonucudur. Sana düşen de, aynı çabayı göstermektir. Şunu unutma ki, bu bir nöbet değişimidir. Trabzonspor'a ne mutlu ki, sizin gibi iki yetenekli kaleciye sahiptir. Bunu böyle düşün ve öyle yorumla olmaz mı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!