Buz hokeyinde “Slovak” stili

Güncelleme Tarihi:

Buz hokeyinde “Slovak” stili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 15:06

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, “Slovak antrenörlerle Türkiye'de Slovak stilini oturtmaya çalıştıklarını söyledi.

Orhan Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na katılım başvurusunda geç kalınması nedeniyle katılma hakkını yitiren A Milli Takımın, Nisan ayında Dünya Şampiyonası ikinci grup müsabakalarına çıkacağını ifade etti.

Duman, buz hokeyini ülke çapına yayma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Duman, Türkiye'nin 5 bölgesine birer antrenör ve yardımcı antrenör tahsis ettiklerini belirterek, “Slovak antrenörlerimizle Türkiye'de Slovak stilini oturtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Buz hokeyinin, destek sağlandığı takdirde salon sporları arasında gelecek 4 yıl içinde ilk 3 sırayı alacağını savunan Duman, “İnsanlar seyrettikçe buz hokeyini seviyor. Kocaeli'de geçen seneki Balkan turnuvasında, maçları izlemeye 4 bin seyirci geldi. Amaçlarımızdan biri de her evden en az bir kişinin buz hokeyini bilmesini, izlemesini veya oynamasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

“Türk asıllı sporcular milli takıma”

Orhan Duman, yurtdışında yaşayan Türk asıllı sporcuların milli takımlara kazandırılması için de kulüplere çağrıda bulundu. Duman, “Biz bu sporcuları buluyor ve onları kulüplere bildiriyoruz. Kulüplerden isteğimiz, bu çocukları 2 yıl değerlendirmeleri” dedi.

“Yurtdışında Yaşayan Türk Asıllı Sporcuların Keşfedilerek Milli Takımlara Kazandırılması” projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirten Duman, “Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunun kuralları gereği, yurtdışında yaşayan Türk asıllı sporcuların milli takımlarda oynayabilmesi için 2 yıl boyunca Türkiye liglerinde yer alan takımlarda oynamaları gerekiyor” ifadesini kullandı.

Halen milli takıma kazandırılmak istenen 7 sporcunun, Türkiye'deki kulüplerde forma giydiğini ifade eden Duman, “Biz bu sporcuları buluyor ve onları kulüplere bildiriyoruz. Kulüplerden isteğimiz, bu çocukları 2 yıl değerlendirmeleri” diye konuştu.

Soçi-2014

Orhan Duman, federasyonun eski yönetimi döneminde, katılım için son başvuru tarihi kaçırılan 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları ile ilgili de, “Soçi için ikili görüşmeler yaptık, çok ısrar ettik ama kuralar çekildiği için olumsuz yanıt aldık” dedi.

Uzun soluklu bir mücadele olsa da federasyon olarak olimpiyatlara mutlaka bir milli takım göndereceklerini söyleyen Duman, A Milli Takımın, önünde dünya şampiyonası veya bir olimpiyat varmış gibi şimdiden hazırlandığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!