Buz eridi parke kabardı

Güncelleme Tarihi:

Buz eridi parke kabardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 17:08

Erzurum’da, 2017’de düzenlenecek olan 13. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali’ne hazırlanan Ankaralı buz patencileri, BELPA’DAN sonra bir şok da Karşıyaka Spor Salonu’nda yaşadı. Parkelerin üzerine yapılan buz eriyerek zemine zarar verdi. Federasyon, erimeyi doğrulayıp, “Motorlar yeni olmadığı için arızalandı” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya BELPA’daki çatı tadilatı nedeniyle nisan ayında protokolle 13 aylığına Buz Pateni Federasyonu’na tahsis edilen, Karşıyaka Spor Salonu’ndaki(eski adıyla ASKİ) buz pisti eridi. Parke üzerine yapıldığı için buzun kabardığını belirten sporcuların aileleri ve kulüpler, sosyal medyadaki paylaşımlarla federasyon yöneticilerine tepki gösterdi. 2017’de Erzurum’da düzenlenecek olan 13. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOF) öncesi bu durumun yaşanması nedeniyle Ankaralı çok sayıda sporcu mağdur oldu. Başkent’teki birçok kulüp ve sporcunun kendi imkanlarıyla İzmit’te ve Erzurum’da antrenman yaptıkları öğrenildi. Salondaki buz pistinin bir bölümü kullanılabilirken pistteki kabarmaların etrafı da kırmızı dubalarla çevrildi. 

FEDERASYONUN BECERİKSİZLİĞİ

Haberin Devamı

Olimpiyatlara hazırlanan bir sporcunun velisi, şöyle konuştu:  “Kasım ayının başında üç yılda ikinci kez arızalanan Türkiye’nin ilk olimpik buz pisti BELPA buz pateni sarayı, çatısının metal yorgunluğu nedeniyle çökme riskinin olduğuna dair haber ve şikayetlerle kapatıldı. Sporcular -19 derecede açık havada bir kış boyunca Kurtuluş Parkı’ndaki buz pistinde kışı geçirdiler. Federasyon ‘geçici olarak ASKİ’yi kullanabileceğiz’ dedi. Geç kaldıkları için parkenin üstüne buz yapmışlar. Bakanlığın burada herhangi bir hatası yok. Maddi olarak destek verilmiş, tamamen federasyonun beceriksizliği. Federasyon eline yüzüne bulaştırdı. Parkenin üstüne buz yapılması mantıklı mı.

KARADENİZ FIKRASI GİBİ

Şu anda pistin üçte biri kullanılabiliyormuş. Biz çocuklarımız sakatlanmasın diye göndermiyoruz. Bütün veliler İzmit’e gidiyorlar. İşin özeti parkenin üstüne buz yapıldı rezil olundu. Alttan parkeler kabardı. Orayı yapalım diyerek çukur açtılar. Bu sefer başka yerde parkeler buzu havaya kaldırdı. Erzurum’da düzenlenecek 13. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali’ne (EYOF) aylar kala böyle bir şeyin olması rezillik. En başarılı sporcuların olduğu yer Ankara. Burası için Parke gitti buz geldi denildi. Parkenin üstüne buz yapılması karadeniz fıkrası gibi. Parke gitmedi parke yine geldi çünkü suyu verince şişti. Onda biri bile tam donmayan tesis ile Başkent bir kez daha bu alanda tesissiz kaldı.”

Haberin Devamı

FEDERASYON: MOTORLAR ARIZALANDI

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Genel Sekreteri Başak Derbent, pistteki erimenin motorlardaki arızadan kaynaklandığını, bu nedenle motorların tamamen değiştirildiğini, pistin de eski haline getirileceğini söyledi. Derbent, sözlerine şöyle devam etti:
“ASKİ Kapalı Spor Salonu bize genel müdürlük tarafından 13 aylığına devredildi. 13 ayın sonunda biz bu tesisi genel müdürlüğe eski haliyle tekrar iade edeceğiz. Bize bunun devredilme sebebi Bahçelievler’deki buz pistinin kapatılmış olmasıydı. Çatısında problem vardı, kapattılar. Sporcularımız mağdur olmasın diye genel müdürlüğümüz sağolsun bize destek oldu, böyle bir girişimde bulunuldu. Salonun buz pistine dönüştürülmesi için yeni malzemeler alınmadı. Bizim Kocaeli’de demonte vaziyette olan taşınabilir bir buz pistimiz vardı. Çoğu ekipman oradan getirildi. Buz pisti çalışır duruma getirildi. 10-15 gün içerisinde motorlar yeni olmadığı için arızalandı. Kimsenin öngörebileceği bir durum değildi, elektronik aksam arıza verdi. Dondurduğumuz buz pisti tekrar erimeye başladı. Tekrar eriyince ihaleyi alan firma tamamen motorları değiştirmek zorunda kaldı. Tabanda iki yerde sorun vardı. Bu sorunlar giderilirken tekrar eriyince sorunumuz büyüdü. Şimdi motorlar yenilendi bir hafta 10 gün içinde firma bizden kesin kabul isteyecek. Şu anda pistin tamamı kullanılamıyor, kenarlarında ve bir kısmı kullanılabiliyor.”

Haberin Devamı

Buz eridi parke kabardı

Salondaki buz pistinde parkelerin kabardığı yerler, dubalarla çevrildi.

Buz eridi parke kabardı

Sosyal medyada paylaşılan antrenman fotoğraflarında pistin bir kısmının kullanılamadığı görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!