Büyükşehir'in Finike yatırımları

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirin Finike yatırımları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 13:57

Büyükşehir'in Finike yatırımları

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, çevre temizliği ve kaldırım bakımı yaptığı Finike'ye modern duraklar yerleştirdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike'ye, çevreden sosyal hizmetlere, ulaşımdan kültüre hizmette kadar birçok çalışma yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Finike Hizmet Birimi Temizlik ekipleri, 'Temiz Çevre Temiz Finike' sloganıyla bütün mahallelerde çalışma sürdürüyor. Ekipler ilçe genelinde yol kenarları ve kaldırımları baştan aşağı temizliyor.
ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Çalışmalar kapsamında Sakılısu, Sahilkent, Hasyurt Mahalleri, Milli Egemenlik Caddesi, Fatih Caddesi, Turunçova Mahallesi Adnan Menderes Caddesi, Sahilkent Mahallesi Torunlar Caddesi'nde çimler biçilip, yabani otlar temizlendi. Finike Hizmet Birimi Park ve Bahçeler ekipleri tarafından çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.
FİNİKE'YE MODERN DURAKLAR TAKILDI
Antalya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada başlattığı ulaşım hizmetleri kapsamında Finike'de 2018'de 13 durak olmak üzere 4 yılda toplam 55 modern durak takıldı. Finike Sahil yolu, Finike sahil kafe, Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi ile Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güzergahlarına takılan duraklar vatandaşlara otobüsleri beklerken daha rahat ve konforlu bir bekleme alanı sunuyor.
ASAT'TAN ŞEBEKE HATLARINA BAKIM
ASAT Genel Müdürlüğü de ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihale kapsamında 50 bin metre kanalizasyon toplayıcı ve şebeke hatlarında önleyici bakım temizliği yapılıyor.
ASMEK KURSLARINA İLGİ YOĞUN
Antalya'da 28 kurs merkezinde sanat ve meslek eğitimi vermeyi sürdüren ASMEK kurları Finike'de yoğun ilgi ile devam ediyor. Finike ASMEK'te pilates, diksiyon ve ilk yardım kurslarına katılan ilçe halkı hizmetten çok memnun olduklarını ifade ederek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ASMEK'lerin yaratıcısı Ebru Türel'e teşekkür etti.
İHTİYAÇ SAHİPLERİ DE UNUTULMUYOR
Büyükşehir Belediyesi ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmuyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla dağıtılan 'Sosyal Kart' ile aileler temel ihtiyaçlarını karşılayıp, elektrik ve su faturalarını yatırabiliyor. Finike'de yaklaşık 350 aile Büyükşehir'in Sosyal Kart Projesi ile temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!