Büyükşehir'in 2 yıllık icraatı açıklandı: 3 milyon m2 yol, 40 köprü, 40 bin aileye yardım

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirin 2 yıllık icraatı açıklandı: 3 milyon m2 yol, 40 köprü, 40 bin aileye yardım
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 11:45

Büyükşehir'in 2 yıllık icraatı açıklandı: 3 milyon m2 yol, 40 köprü, 40 bin aileye yardım

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Başkan Hüseyin Sözlü'nün 2 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Yol, içme suyu, kanalizasyon, ulaşım, ekmek, temizlik, yeşil alan, kırsal kalkınma, eğitim, kültür ve sanat hizmetlerine değinilen açıklamada şunlar yer aldı:

"Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ, 2 yıllık süreçte 3 milyon 280 bin metrekare yol, 40 adet köprü, 500 bin metre içme suyu şebekesi, 400 bin metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını hizmete soktu.40 yıldır kuraklık çeken Göller Yaylası suya kavuşturuldu. Bu bölgede 80 köyün su sıkıntısına son verildi. İki aracın yan yana geçemediği Karaisalı-Kızıldağ yolu uçak inecek genişlik ve kalitede yeniden hizmete sokuldu. Ekonomik bakımdan stratejik öneme sahip 10 kilometre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki Ceyhan-Sarımazı yolu 2 yıllık hizmet sürecindeki önemli hizmetler arasında yer aldı."

ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİ

Daha önce 63 hatta sefer yapan 200 araçlık otobüs filosunun, yeni alınan 78 araçla güçlendirildiğı ve toplu taşıma hizmetinin 287 güzergaha ulaştığı bilgisi verilen açıklama, şöyle devam etti: "İtfaiyesini de 32 yeni araçla modernize eden Büyükşehir Belediyesi, diğer birimlerini de 170 araçla güçlendirdi. Modern ekmek fabrikalarında günlük üretilen 330 bin adet ekmek, 223 noktada 'Türkiye’nin en ucuz ekmeği' olarak Adanalıların tüketimine sunuldu. Aynı dönemde Adana’nın dört bir yanını çiçek bahçesine çeviren Büyükşehir Belediyesi, 300 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturdu, 8 milyon çiçek ve 100 bin fidan dikti. 1 milyar 200 milyon ton katı atığı bertaraf eden Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 9 çöp aktarma istasyonu kurarak, çevre kirliliğine meydan vermeden, ilçelerde de çöplerin kontrollü depolanmasını sağladı. Kaliteli ve ucuz konut üretimini yeni projelerle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Sarıçam’daki İlimtepe Konutları ile bölgenin cazibesini arttırdı. Bu projede ilk etapta 156 daire, ikinci etapta 660 daire planlandı."

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEKLERİ

Açıklamada ayrıca 40 bin aileye yardım eli uzatıldığı, bedensel engellilere 400 adet akülü ve tekerlekli sandalye verildiği, 500 hasta vatandaşın düzenli olarak bakımının gerçekleştirildiği, 12 gençlik merkezindeki ücretsiz kurslarda 11 bin öğrencinin TEOG ve YGS’ye hazırlandığı, yüzde 90 başarı sağlandığı kaydedildi. Bu merkezlerde resim, satranç, keman, bilgisayar, muhasebe, grafik ve web tasarım gibi branşlarda eğitimler verildiği vurgulandı. Internet bağlantılı bilgisayarlar bulunan 5 bin kitaplık gezici kütüphanenin kırsalda hizmet verdiği ifade edildi.

KIRSALDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Büyükşehir açıklamasında, Başkan Hüseyin Sözlü'nün köylüyü 320 bin adet çilek fidesiyle desteklediği vurgulanırken, şu bilgiler verildi: "Başkan Sözlü, 80 adet tavuk çiftliği kurup, 40 bin adet yumurta tavuğu dağıtarak merkeze yüzlerce kilometre uzaklıktaki köylerde kalkınmanın öncüsü oldu. Aalternatif ürün olarak çiçek üretimini teşvik edip, Adana’dan Hollanda’ya çiçek ihracatının da önünü açtı. Üreticilerin yüzünü güldüren destekler dağlık kesimlerde arıcılık, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan vatandaşlara enerji sağlayan güneş paneli dağıtımıyla devam etti. Kırsalda yaşayan Adanalıların refahını arttıracak desteklemeler 50 bin adet meyve fidanı, hayvan hastalıklarının önüne geçmek için 435 bin doz aşı dağıtımıyla sürdürüldü."

HAYVANLARA DA KUCAK AÇTI

Açıklamada, 2 yılda 30 bin hayvana kucak açan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sokağa terk edilen köpek ve kedilerin beslenme, tedavi ve kısırlaştırmasını sağladığı, 5 bin hayvan için yeni yuvalar bulup, sahiplendirdiği belirtildi.

ADANA,(DHA)

(29.3.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!