Büyükşehir'den yatağa mahkum hastalar için palyatif merkezi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden yatağa mahkum hastalar için palyatif merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 13:42

Büyükşehir'den yatağa mahkum hastalar için palyatif merkezi

Haberin Devamı

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, yatağa mahkum hastalar için palyatif bakım merkezi yaptırdı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, merkezi 10 yıl süreyle işletecek.

Türk Eğitim Vakfı'nın bağışıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi, eski huzurevini 80 yataklı palyatif bakım merkezine dönüştürdü. Belediye, merkezi, protokolle İl Sağlık Müdürlüğü'ne devretti. Merkezde düzenlenen protokol törenine Vali Münir Karaloğlu ile eşi Sevim Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile eşi Ebru Türel, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Müftü Osman Artan, sağlık çalışanları ve belediye görevlileri katıldı.

HERKES İÇİN ÖNEMLİ

Törende konuşan Vali Karaloğlu, eskiden yoğun bakımların bile yeterince olmadığını, bu tür bakım merkezlerinin ise hiç olmadığını söyledi. Bursa Valisiyken en çok kış aylarında yoğun bakım sayısının yetersizliği dolayısıyla hastaların 112 servislerinde bekletilmesi ile uğraştığını anlatan Karaloğlu, “O dönem mutlaka palyatif bakım merkezlerini artırmamız gerektiğini söylüyorduk. Burası ihtiyaç sahipleri için değil bütün aileler için çok önemli bir sağlık merkezi. Burayı Antalya'ya kazandıranlar büyük bir hayır işledi" dedi.

MADDİ İMKANI OLMAYANLARA ÜCRETSİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise bu merkezde evde bakımı zor olan ve maddi imkanı iyi olmayan kimselere hizmet verileceğini söyledi. 20 sene boyunca yatalak babasının ihtiyacını karşılamaya çalışan bir evlat olarak bu bakım işinin ne kadar zor olduğunu bildiğini belirten Türel, bu merkezin kimsesizlerin kimsesi olacağını aktardı. Belediye olarak sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Türel, 29 bin eve hemşirelik hizmeti verildiğini dile getirdi.

ANTALYA BÜYÜK BİR AİLE

Antalya'nın tarihinde ilk kez sağlık alanında bu kadar hizmete şahit olduğunu belirten Türel, “Bizim yaptığımız hizmetlerin içinde vatandaşa temas edenlerin önemi çok farklı. Altyapı vatandaşın çok gözü önünde olmaz. Bizim önceliğimiz vatandaş ile temas. Bu proje 40 yataklı ve bu alanda Türkiye'nin en büyük merkezi. Bu tesis devlet ve millet birliği açısından önemli bir yer tutuyor. Antalya'da kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Biz Antalya olarak büyük bir aileyiz, birbirimizin derdini ve acısını paylayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür arasında protokol imzalandı. Merkeze Atatürk Devlet Hastanesi TEV Kamile Cephanecioğlu Palyatif Yatılı Bakım Merkezi adı verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü, merkezi 10 yıl süreyle işletecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!