Büyükşehir'den tiyatro etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden tiyatro etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 12:52

Büyükşehir'den tiyatro etkinliği

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi çocukları her hafta sonu güzel çocuk oyunları ile buluşturmaya devam ediyor. Bu hafta sonu Şehir Tiyatrosu’nda Aliş’in Macerası adlı oyun sahnelendi.

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde çocuklar bu hafta sonu da yeni bir çocuk oyununu izleme fırsatı buldular. Aytekin Atabeyoğlu’nun yazdığı Bayram Gültekin’in yönettiği Aliş’in Macerası Şehir Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluştu. Çocuklar ve ailelerinin büyük ilgi gösterdiği oyun iki seans halinde sahnelendi. Oyunda; insanlara, hayvanlara ve doğaya sevgiyle yaklaşılmasının önemi vurgulandı.

“ARZ-I VEDA” SAHNELENDİ

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri Arz-ı Veda adlı oyunla devam etti. Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anlatıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden etkinlikleri Kayserili sanatseverlerle buluşturuyor. Bu kapsamda Şehir Tiyatrosu’nda Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunan Arz-ı Veda adlı oyun sahnelendi.  Şafak Tok'un yönettiği Arz-ı Veda’da Mehmet Akif Ersoy’u sürgüne götüren süreçte Siyonist planların ne denli etkili olduğu anlatılıyor. Oyunda, milli mücadele döneminde halk tarafından sevilen insanların itibarsızlaştırılması için dış güçlerin ne denli etkili olduğu ifade ediliyor. 

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!