Büyükşehirden, Mesire Alanlarında Kene Ve Haşere İlaçlaması

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden, Mesire Alanlarında Kene Ve Haşere İlaçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 13:56

antalya büyükşehir belediyesi mesire ve park alanlarında halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek böcekler için ilaçlama çalışması yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, mesire alanları ve parklarda halk sağlığına yönelik tehdit oluşturabilecek kene ve haşerelere yönelik ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Yaz sıcaklarının başlamasıyla Antalyalıların yoğun olarak bulunduğu mesire alanları ve parklar, halkın sağlıklı ve güvenli kullanımı için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından aralıksız ilaçlanıyor. Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’nün koordineli olarak Lara Plajı, Sarısu, Topçam, Düzlerçamı gibi piknik alanlarında yapılan çalışmalarla halk sağlığına yönelik olası tehditlerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.
SAHİPSİZ KÖPEKLER AŞILANDI
Bu kapsamda Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ekipleri, halkı kene ve haşere ısırıklarından korumak amacıyla plajlar, piknik alanları, mesire alanları ve yeşil alanlardaki sahipsiz kedi ve köpekleri yakalayıp, bit, pire, kene gibi parazitlere karşı aşılarını yaptı. Aşı ve sağlık kontrolleri yapılan sokak hayvanları daha sonra tekrar alındıkları bölgelere bırakıldı. Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri ise yeşil alanlarda ilaçlama çalışması yaptı. Halkın gönül rahatlığıyla piknik yapabilmesi için kene ve haşerelerin yuvalanabileceği bölgeler ve yeşillikler ilaçlandı. Çalışmalar, vatandaşları rahatsız etmemek için mesire alanlarının boş olduğu sabahın erken saatlerinde yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!