Büyükşehir’den kadın ve engelliler buluşması

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den kadın ve engelliler buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 12:04

Büyükşehir’den kadın ve engelliler buluşması

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kadınlar, engelliler ve çocuklar başta olmak üzere her kesimle ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Meslek eğitim kursları ve mobil eğitim kurslarıyla kadınları üretim hayatına, engellileri de sosyal hayata katabilmek için projeler yürütüyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Kadın Meclisi’nin katkılarıyla ‘Kadın ve Engelliler Buluşması’, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda yapıldı. Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mestan, AK Parti Bura İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Program öncesinde Bakan Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesi’nin mobil eğitim araçlarını gezerek BUMEP ve BENMEP kapsamında eğitim alan kursiyerlerle sohbet ettiler. Ardından Bakan Kaya ve yanındakiler, salon girişinde Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin hazırladığı resim sergisini gezerek bilgi aldı.

“ŞEHİRLER ARTIK ENGELLİLERE GÖRE DİZAYN EDİLİYOR”



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin hızla gelişip büyüdüğünü ve şehirlerin de üzerine düşen misyonu yerine getirdiğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahip olduğu vizyonla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Altepe, şehrin yeşiline, tarihine sahip çıktıklarını, tüm sektörlerin gelişimi için destek verdiklerini, Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti. Toplumun her kesimine yönelik faaliyetleri de sürdürdüklerini anlatan Altepe, “Kadınlar, engelliler ve çocuklar başta olmak üzere herkesle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Güçlü Türkiye’nin hedefleri var. Bu kapsamda toplumun tüm kesiminin üretimin içerisinde olması gerekiyor. Katma değer üreterek hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı sunmaları gerekiyor. Bizler de bu kesimlerle ilgili çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. 45 kadın derneği başta olmak üzere her kesimle iş birliği sağlıyoruz. Meslek eğitim kursları ve mobil eğitim kurslarıyla kadınları da üretim hayatının içerisine sokmaya çalışıyoruz. Engellileri de sosyal hayatın içerisine katabilmek için projeler yürütüyoruz. Şehirler artık engellilere göre dizayn ediliyor. Meslek sahibi ve iş sahibi olabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Türkiye son dönemde hızla yol aldı ve lider bir ülke oldu. Çalışmalarımız her alanda sürecek” dedi.

Bursa Milletvekili Bennur Karabunur ise, 1923’ten 2005’e kadar engellilerle ilgili hiçbir yasanın yapılmadığını hatırlatarak, ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ‘Özürlüler Yasası’ adı altında çalışmaların yapıldığını dile getirdi. AK Parti hükümetleri döneminde özürlülerle ilgili reform niteliğinde çalışmaların yapıldığını anlatan Karaburun, Bursa’da da tüm kamu kurumlarıyla birlikte önemli çalışmaların yapıldığını belirtti.





FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!