Büyükşehir'den gıdalara Ramazan denetimi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden gıdalara Ramazan denetimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 15:21

Büyükşehir'den gıdalara Ramazan denetimi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların Ramazan Bayramı'nda sağlıklı gıda tüketmesi için pasta, şeker ve tatlı imalathanelerinde hijyen kuralları yönünden denetim yaptı.
Gölbaşı'nda, aralarında askeri kurumların da bulunduğu çok sayıda kamu kuruluşuna ve pastanelere tatlı yapan imalathanede gerçekleştirilen denetimde, çalışanların hijyen belgesi, işyeri açma izin belgesi, yangın tüpleri, genel temizlik, eldiven, bone, önlük, kılık-kıyafet, düzen, depo temizliği, havalandırma, dinlenme odaları, soğuk hava depoları, kullanılan aletlerin paslı olup olmadığı gibi hijyenik bir ortamda gıda üretimi için gerekli koşullar kontrol edildi. İmalathanenin, genel temizlik, düzen, hijyen koşullarını yerine getirdiği ve kurallara uygun şekilde faaliyet gösterdiği belirlendi. 
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, Ramazan Bayramı öncesinde pasta ve tatlı satışlarındaki artış nedeniyle, özellikle tatlı ve pasta imalathaneleri üzerinde denetimlerini yoğunlaştırdıklarını ifade ettiler. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!