Büyükşehirden, estetik dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden, estetik dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 13:02

Büyükşehirden, estetik dokunuş

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Bürüngüz Camii yanındaki çarşı girişine Kayseri'ye yakışan estetik kent mobilyaları koydu. Bölgedeki yeme içme mekanları da Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan masa ve sandalyelerden faydalanacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bürüngüz Camii yanında başlayan ve Kayseri'ye ayrı bir hava katan yeni kent mobilyası uygulamalarını yerinde gördü. Cumhuriyet Meydanı çarşı girişindeki vatandaşları ziyaret eden Başkan Çelik, yeni uygulama ile ilgili görüşlerini aldı. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çelik, uygulamayla ilgili memnuniyetle karşılaştı. Bölge esnafı ve vatandaşlara yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Başkan Mustafa Çelik, bir taraftan kalıcı hizmetler yapmaya devam ederken diğer taraftan da marka şehre yakışır, şehrin estetiğine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bürüngüz Camii yanına vatandaşlarımızın rahat oturabileceği, açık havada kullanılabilecek özellikte, kaliteli kent mobilyalarını yerleştirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Hem şehri gezmeye veya çarşıda alışveriş yapmaya gelen hemşehrilerimiz buralarda dinlenebilecekler hem de esnaflarımızın masa sandalye ihtiyaçları böylece karşılanmış olacak. Bundan sonra bölgedeki yeme içme mekanlarının önünde masa sandalye olmayacak. AVM'lerdeki yeme içme katlarında olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan masa ve sandalyeler kullanılacak. Bunların bakım ve temizliğini de biz üstleneceğiz" dedi. Bölgede çevre düzenlemesi de yaparak çiçeklikler ve yeşil dokuyu artıracaklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Yapılan uygulamayla ilgili halkımızdan güzel geri dönüşler aldık. Çarşımıza ayrı bir hava kattı. Avrupa'daki birçok önemli şehirde bu tarz kaliteli kent mobilyalarını görüyoruz" diye konuştu.

MOBİL KÜTÜPHANELER GELİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, kent mobilyası uygulamasını kültürel anlamda destekleyecek yeni bir hizmetten de bahsetti. Mobil kütüphanelerin hazırlandığını ifade eden Başkan Çelik, "Bu bölgeye bir de mobil kütüphane koyacağız. Hemşehrilerimiz burada bir saat oturacaksa kimliğini verecek ve kitap alarak okuyacak. Şehrin birçok noktasına mobil kütüphaneler koyarak insanlara okuma alışkanlığı kazandıracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!