Büyükşehir’den engellilere 10 akülü araç

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den engellilere 10 akülü araç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 16:10

Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü öncesinde Başkent’teki 10 engelli vatandaşa akülü araç verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Engellilerin kaldırım ve rampa sıkıntılarını zaman içerisinde aşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşlara 10 adet akülü araç dağıttı. Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da katıldı. Başkan Tuna, engellilerle bir araya gelerek sohbet etti. Engellilerin 15 yıl önce sokağa bir çıkamaz vaziyette olduğunu ancak gerçekleştirilen icraatlerla birlikte engellilerin hayatlarını normal vatandaşlar gibi idame ettirme imkanı bulduğunu belirten Tuna, şöyle konuştu:

SIKINTILARI ZAMANLA AŞACAĞIZ

“Bizler de yerel yönetimler olarak imkanlarımız ölçüsünde engelli kardeşlerimizle beraber olmak ve sizlerin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa katkı sağlamayı görev addediyoruz. Bu çerçevede de bazı hizmetlerimizden sizler de yararlanıyorsunuz. Su faturalarında indirim, asansörlü araçlarla ihtiyaç duyulan yerlere gidilmesi. Yollarda ve kaldırımlarda bunu yeteri kadar temin edemedik, kısa süre içinde de olması mümkün gözükmüyor. Bunların da zaman içerisinde ülkemizin de gelişmesiyle beraber düzeleceğine inanıyorum. Kaldırım ve rampalardaki sıkıntılar bunları da inşallah zaman içerisinde aşacağız. Bu kaldırımları yapan arkadaşlara ben şunu söylüyorum; ‘Her an sen de engelli olabilirsin. Yarın senin de ihtiyacın olabileceği şekilde bu kaldırımın rampasını yap’ deyince onlar da şöyle bir düşünüp bambaşka hareket ediyor.”

BAKMADAN GEÇME!