Büyükşehir’den Çumra’da yatırım hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den Çumra’da yatırım hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 12:41

Büyükşehir’den Çumra’da yatırım hamlesi

Haberin Devamı

 KONYA,(DHA)-KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çumra’da gerçekleştirdiği yatırım programları kapsamında Şehir Konağı ve Eski Taş Bina Bilgehanesi’nin açılışını gerçekleştirdi, İtfaiye hizmet binasının temelini attı.  
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Çumra’da temel atma ve açılış programlarına katılırken tamamlanan projelerin incelemesini gerçekleştirdi. 
İlk olarak 3 milyon liraya mal olan, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak kullanılan Çumra Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştiren Başkan Akyürek daha sonra Bilgehane olarak kullanılacak, yeni restore edilen eski taş binanın açılışını yaptı. Medeniyet Okulu kapsamında Konya merkezden sonra ilk olarak Çumra’da açılan Bilgehanede incelemelerde bulunan Başkan Akyürek, öğrencilerin burada Türk-İslam kültürüyle ve değerleriyle ilgili eğitimler alacağını söyledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Masan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, daire başkanları ve muhtarlarla birlikte Büyükşehir tarafından Çumra’ya kazandırılan Mustafa Kemal Bulvarı’nda incelemelerde bulundu. Çumra’nın yol standardını yükseltmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, bütün ilçelerde prestij caddeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Yaklaşık 30 bin ton asfalt kullanılan caddeyi ilçe belediyesiyle birlikte hayata geçirdikten sonra Çumra’da daha güzel bir görüntü ortaya çıktığını söyleyen Başkan Akyürek, Çumra’nın şehircilik standartları açısından düne göre bugün çok daha farklı bir konumda olduğunu ve yarınlarda daha da güçlü olacağını vurguladı. 
Başkan Akyürek, prestij cadde incelemesinde sonra Çumra’ya kazandırılacak Yeni İtfaiye Merkezi’nin temel atma programına katıldı. Konya İtfaiye Teşkilatı’nın gittikçe güçlendiğini belirten Başkan Akyürek, “Yeni Büyükşehir Yasası uygulamasından önce Konya’mızda ilk planda üç itfaiye merkezi vardı. Sonra bunu beşe çıkartmıştık. Yeni yasayla birlikte Konya genelinde 110 itfaiye merkeziyle hizmet veriyoruz. Bine yakın arkadaşımız Konya itfaiyesinde sorumluluk almış durumda. Bölgeye de hitap eden yeni itfaiye merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KONYA VE ÇUMRA İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

Başkan Akyürek, Yeni İtfaiye Merkezi’nin temelini attıktan sonra, Gökhüyük Mahallesine yapılan Konya ve Çumra merkezin içme suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayacak 5 bin metreküplük su deposu ve grup suyu çalışmasında incelemeler yaptı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!