Büyükşehir'den Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden Cumhuriyet Bayramı kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 10:22

Büyükşehir'den Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu, birbirinden farklı grupların oluşturduğu ve onbinlerce Başkentli'nin, 1 kilometrelik bayrakla yürüyeceği fener alayı kortejiyle kutlayacak.

Gün boyu sürecek Cumhuriyet Bayramı resmi etkinliklerinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek ve Ankaralıların birlik, beraberlik ve heyecan duygusunu yaşatacak olan bayram kutlamaları, akşam saatlerinde de kilometrelerce uzunluğunda oluşturulan fener alayı kortejiyle devam edecek.

Ulus Atatürk Heykeli önünden saat 18.00'da, 330 kişiden oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Bölüğü'nün marşları eşliğinde başlayacak olan Cumhuriyet Korteji yürüyüşüne, Tarihi Osmanlı Birliği, muharip gaziler, iç güvenlik gazileri ve 15 Temmuz gazilerinden oluşan gruplar eşlik edecek.

200 KİŞİLİK MEŞALE GRUBUYLA HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

200 kişinin taşıdığı meşalelerle aydınlanacak kortejde, Cumhuriyet'in kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli ile Cumhuriyet'in ilan edildiği eski Meclis'in maketi de bulunacak. Türkiye'yi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden spor federasyonları, 200 kişilik sporcu ekibiyle, Folklor Federasyonu'na bağlı 7 farklı bölgenin renk ve danslarını yansıtan folklor grupları da 168 kişilik bir ekiple, kortejin diğer renkli yüzü olacak. Cumhuriyet Bayramı yürüyüş kortejine, Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, AFAD, UMKE ve sivil toplum örgütleri de tanıtım araçlarıyla katılacak.

ÇOCUKLAR, GÖSTERİ GRUPLARIYLA COŞACAK

Ellerinde fenerler ve Türk bayraklarıyla Kızılay'a doğru ilerleyecek kortejde, Başkent Tiyatroları oyuncularından oluşan grup ile çeşitli hayvan figürleri, bando ekibi, tahta bacak, misket kedi gibi birbirinden farklı gösteri ekipleri yer alacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara sürpriz hediyeler dağıtılacak.

KLASİK ARABALAR, WOSWOSCULAR VE MOTOSİKLETLİLER KORTEJDE

Büyükşehir Belediyesi'nin, toplumun tüm kesimini kucaklayan bayram programına, klasik araba ve "woswos" tutkunları ve motosikletliler de kortejin diğer ekipleri olacak. Milli ve manevi değerlerin yansıtıldığı, birbirinden farklı gösterilerle zenginleştirilen, sürpriz hediyelerle çocukların sevincine ortak olunan fener alayı kortejine katılanlara, Gençlik Parkı, Sıhhiye ve Güvenpark' ta çorba ikramında bulunulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!