Büyükşehir'den cumartesi açılışları

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden cumartesi açılışları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 11:27

Büyükşehir'den cumartesi açılışları

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanındaki yatırımı olan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü ile Sahilevleri Kıyı Düzenleme Projesi'nin ilk etabı 10 Aralık Cumartesi günü da hizmete açılacak. Sosyal Yaşam Kampüsü açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak
65 bin metrekare alan üzerine kurulan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü, 10 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı törenle hizmete girecek. Açılışı yapılacak Sosyal Yaşam Kampüsü'nün en önemli bölümünü oluşturan yeni huzurevi, sahip olduğu konfor ve donanımıyla dikkat çekiyor. Projesi, inşaatı ve çevre düzeni, iç dizayn ve tefrişatı ile yaklaşık 100 milyon liraya mal olan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü'nde huzurevinin yanısıra aşevi, spor salonu, çocuk ve gençlik merkezi, engelli eğitim merkezi, rehabilitasyon merkezi ve kabul binası ile yüzme havuzu, balo salonu, kafeteryalar, yemek salonları, kütüphane, kuaför ve berber salonu, el işi salonu, terzihane, TV ve oyun salonu gibi bölümler de bulunuyor.
26 bin 540 metrekare inşaat alanına sahip 8 katlı ve 425 kişi kapasiteli huzurevi binasının 83 kişilik bölümünü geriatri birimi ve Alzheimer-demans hasta odaları, 342 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. İzmir'in yeni huzurevinde konukların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek birimlere yer verildi. Sosyal Yaşam Kampüsü bünyesinde inşa edilen huzurevinde 90 adet tek kişilik, 78 adet iki kişilik, 32 adet de üç kişilik oda bulunuyor.
7 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip olan 3 katlı spor salonunda ise konferans salonu, fitness center, yüzme havuzu, spor salonu, kafeterya, açık oturma terası kuruluyor. Spor salonu İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından işletilecek ve 310 santim derinliğe sahip yarı olimpik yüzme havuzunda sualtı ragbisi, sualtı hokeyi, su topu ve paletli yüzme gibi branşların maç ve antrenmanları da yapılabilecek.
Sosyal Yaşam Kampüsü çatısı altında İzmir'in yeni ve modern aşevi de hizmet verecek. Yaklaşık 6 bin metrekare inşaat alanına sahip yeni aşevi birimi, 3 katlı binasında günde 5 bin kişiye yemek hazırlayacak kapasitede kuruldu. Aynı zamanda Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nden alınan veriler doğrultusunda cenaze evlerine günde 3 bin 500 - 4 bin pide dağıtımı, kış döneminde 2 bin öğrenciye çorba hizmeti, yardıma ihtiyacı olan tüm kesimlere günde 2 bin adet kumanya dağıtım hizmetleri yeni yerinde sürdürülecek.
Eğitim Merkezi'nde engellilerin toplumsal hayata etkin ve özgürce katılımını sağlayacak okuma yazma kurs odası, resim atölyesi, el becerileri atölyesi ve seramik atölyesi, hobi bahçesi, spor aktivite yer alıyor.
ÇİFTE AÇILIŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Aralık Cumartesi günü daha önce duyurduğu etkinlik programında ise bir değişiklik yapmadı. 'İzmirdeniz' projesi çerçevesinde yürütülen, Sahilevleri kıyı düzenleme çalışmalarının 1.6 kilometrelik ilk etabının tamamlanması nedeniyle düzenlenen tören, planlandığı gibi saat 12.00'de gerçekleştirilecek. Kente 13.00'ten sonra gelmesi beklenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, sadece Buca'daki tören programına katılabilecek.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!