Büyükşehir'de "kadro gençleştirme" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirde kadro gençleştirme operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 01:51

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nde seçim sonrası kadro revizyonu düğmesine basan Başkan Aziz Kocaoğlu, öte yandan hem tasarruf hem de şişkin belediye şirketi kadrolarını gençleştirmek için emeklililik seferberliği başlattı. Emeklililk yılı dolan personele 30 Haziran'a kadar dilekçelerini vermeleri durumunda kıdem tazminatının yanında ihbar tazminatı da verilecek.

Haberin Devamı


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye üst düzey ve şirket yöneticilerini kapsayon kadro değişimine paralel olarak 2009 seçimleri ardından olduğu gibi 2014 seçimleri sonrasında da belediye şirket kadrolarında personel sayısını azaltmak için çalışma başlattı. Belediye iştiraki 11 şirket ortak aldığı kararla emeklilik hakkını elde eden personelin emekliye ayrılması için çağrıda bulundu. 2009 yılı seçimleri sonrası, o tarihe kadar taksitle ödenen kıdem tazminatlarının tamamının peşin ödenmesiyle emekliliğe teşvik uygulaması yapıldı.

Belediye şirketleri bu kez de ortak kararla emekliliğe teşvik için kıdem tazminatının yanısıra, yönetim kurullarından çıkan bir kararla ihbar tazminatı da verme kararı aldı. Bunun için tek koşul ise emeklilik hakkını kazanmış personelin 30 Haziran'a kadar emekli olmak için dilekçesini vermesi oldu. Belediye şirketi personellerinden emeklilik dilekçesini 30 Haziran'a kadar veren ihbar tazminatı da alacak. Her personelin alacağı ihbar tazminatı maaşına göre değişiyor. Ancak, kıdem tazminatına ek olarak bu şekilde 10 bin TL ile 18 bin TL arasında değişen oranda para ellerine geçecek. Karara göre 30 Haziran sonrası bu uygulamadan yararlanamayacaklar. 2009-2010 yıllarında emeklilik çağrısı sonrası 700'e yakın işçi emekli oldu. Bu kez de 500 kişinin emekli olması bekleniyor. Belediye'nin 11 şirketinde yaklaşık 14 bin personel çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!