Büyükşehir'de erken hesaplar

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirde erken hesaplar
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 16:14

Yerel seçimlere 3 yıl olmasına rağmen AK Parti ve MHP’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylık hesapları erken başladı.

Haberin Devamı

ŞARTLAR UYGUN OLURSA ADAY

Melih Gökçek döneminin sonunda başkanlıkta 25. yılı geride bırakmış olacak. Her ne kadar 3 dönem kuralına da takılsa “O tarihte şartlar uygun olursa neden olmayayım bir daha” diyerek niyeti olduğunu açıkça ortaya koydu.
Kimilerine göre Gökçek’in bu kez şansı yok, kimilerine göreyse ‘Gökçek bitti demeden bitmez.’

TOPÇU VE ÖZDAĞ İDDİASI

Gökçek’in aday olmaması durumunda BBP’den AK Parti’ye geçen iki ismin adaylık niyeti olduğu iddia ediliyor. Bunların ilki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu. Bir diğer isim ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ. Kentin metropol belediye başkanları da diğer potansiyel adaylar.

HABERAL YA DA YAVAŞ

MHP’de ise genel başkanlık mücadelesi Büyükşehir adayının da belirleyicisi olacak. Eğer Devlet Bahçeli devam ederse bugün için en büyük aday Ankara Milletvekili Erkan Haberal. Meral Akşener’li senaryo ise hayli çarpıcı. Akşener’in genel başkan olması durumunda son seçimleri kıl payı farkla kaybeden Mansur Yavaş’a teklif götürüleceği ifade ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!