Büyükşehir Tarihi Gün Yüzüne Çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Tarihi Gün Yüzüne Çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 16:21

BAKIMSIZLIKTAN ADETA YOK OLAN HAZİRELERDE, MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BAŞLATILAN ÇALIŞMALARLA GEÇMİŞİN İZLERİ GELECEĞE TAŞINIYOR. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, NİŞANCIPAŞA CAMİİ’NDE YER ALAN HAZİRELERDEKİ YENİLEME ÇALIŞMALARININ ARDINDAN İVAZ PAŞA CAMİİ’NDE DE BAŞLATILAN KAZI ÇALIŞMASIYLA BİRLİKTE HAZİRELER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR.

Bakımsızlıktan adeta yok olan hazirelerde, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla geçmişin izleri geleceğe taşınıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, Nişancıpaşa Camii’nde yer alan hazirelerdeki yenileme çalışmalarının ardından İvaz Paşa Camii’nde de başlatılan kazı çalışmasıyla birlikte hazireler gün yüzüne çıkıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de, tarihi mezar taşlarını ve çalışmaları dikkatle inceleyerek, çalışmayı yürüten yetkililerden bilgiler aldı.
Yapılan çalışmaların ardından Manisa’nın geçmiş tarihinde yaşamış ecdadı da yeni neslin tanıyacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, “Nişancıpaşa Camii’ndeki çalışmalarımız tamamlandı. Orada yer alan Osmanlıca taşların okunması gerçekleştirildi. Projesini de hazırladık. Anıtlar Kurulu’nun tahsisinin ardından uygulamaya başlayacağız. Yapacağımız kitap çalışmasında Manisa’nın eski yerleşmiş köklü sülalelerini, büyüklerini açıklayacağız” ifadelerinde bulundu.
HAZİRELER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
İvaz Paşa Camii’nde de kazı çalışmalarının başladığını vurgulayan Açıkdil, “İvaz Paşa Camii hazire yönünden çok zengin değil. Ancak kazı çalışmalarıyla belki toprak altında kalmış olan taşlar ortaya çıkacaktır. Bunlarında yerleşiminin ardından okumaları yapılacak. Daha sonra çevre düzenlemesi için tekrar bir proje hazırlanacak. İvaz Paşa Camii’nin ardından Hüsrev Ağa Camii’ndeki çalışmalarımızla projemiz sona erecek” dedi.
Açıkdil, Hüsrev Ağa Camii’nde son bulacak çalışmaların ardından, hazirelerde yer alan taşların ilk ve sonraki hallerinin görselleri ve taşların okunuşlarından oluşan bir kitap oluşturulacağını da belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!