Büyükşehir kütüphanesi kitapseverleri bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir kütüphanesi kitapseverleri bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 16:51

Büyükşehir kütüphanesi kitapseverleri bekliyor

Haberin Devamı

MAYIS ayında hizmete giren, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, 9 bine yakın kitapla vatandaşlara hizmet veriyor. Kütüphanede ünlü yazarların edebiyat eserlerinin yanı sıra her konuda kitaba ulaşmak mümkün.
KİTAPLIKLAR BÖLÜMÜ
Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’nde farklı türden kitaplıklar bulunuyor. Bunlar arasında Atatürk, Mersin, tarih kitaplığı ve görme engellilerin faydalanabileceği kitaplıklar dikkat çekiyor. Kütüphanedeki Mersin kitaplığı Mersin’in önemli yazarlarını, şairlerini okuyucular ile buluşturuyor. Mersin’in tarihini, turizmini, kültürünü ve diğer bütün yönlerini anlatan kitaplar sayesinde okuyucular Mersin’i yakından tanıma fırsatı buluyor. Ayrıca süreli yayınlar, dergiler, günlük ve haftalık gazeteler takip edilebiliyor.
Bu yıl hizmete girmesine rağmen kısa zamanda 760 üyeye ulaşan kütüphaneye her yaştan ve kesimden vatandaş geliyor. 2016 yılının Mayıs ayında açılan kütüphane sınava girecek öğrencilere, araştırma yapmak isteyen meraklılara, emeklilere, görme engelli bireylere ve okumayı seven Mersinlilere hizmet veriyor.
Kütüphane, konuklarına sessiz bir ortamda ders çalışma olanağının yanı sıra güzel dostlukların oluşabileceği sosyal bir ortam da sunuyor. Kabartmalı kitaplar ve görme engellilerin kullanabileceği bilgisayar sayesinde engelli vatandaşlar da okuma ve araştırma ihtiyaçlarını gideriyor.
Ödünç Kitap Sistemi'nden yararlanmak için kütüphaneye üye olmak gerekiyor. Okuyucular, üye olduktan sonra 15 günlüğüne kitapları alabiliyor.
Vatandaşlar kütüphaneden pazar hariç haftanın diğer günleri saat 08.30 ile 18.00 arasında yararlanabiliyor.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!