Büyükşehir kütüphanelerine ödül

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir kütüphanelerine ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 12:23

Büyükşehir kütüphanelerine ödül

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı 4 kütüphane, Hacettepe Üniversitesi tarafından yürütülen 'Herkes İçin Kütüphane' projesinde göstermiş olduğu başarılardan dolayı Polonya'da eğitim programına katıldı.

Türkiye'den yerel yönetimlere bağlı 200 kütüphanenin üye olduğu Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezinin girişimiyle yürütülen ve resmi sloganı 'Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim' olan 'Herkes İçin Kütüphane' projesi kapsamında başarılı olan belediyelerin kütüphane sorumluları Polonya'da düzenlenen eğitim programına katılmaya hak kazandı. Proje kapsamında kütüphanecilik alanında özgün çalışmaları, yenilikçi hizmetleri, verdiği eğitimlerle dikkati çeken Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Doğan Hızlan Kütüphanesi, Atatürk Kütüphanesi Yenimahalle Kültür Merkezi Şubesi, Atatürk Kütüphanesi Uncalı Şubesi, Atatürk Kütüphanesi Mazlum Candan Şubesi başarılarından dolayı eğitim programına katılma hakkı kazandı.

POLONYA KÜTÜPHANELERİ GEZİLDİ

Eğitim programına katılan Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Koordinatörü Özgün Dayar, Polonya'nın çeşitli kentlerindeki kütüphaneleri inceleme fırsatı buldu. Varşova ve Jarocin kentlerinde hizmet veren 5 kütüphane, bir kültür merkezi ve bir müzede inceleme yaptığını anlatan Özgün Dayar, "İncelemelerimiz sırasında Antalya'da uygulanabilecek çok sayıda cazip fikirle karşılaştık. Polonya'da gördüğümüz uygulama ve yaklaşımları da en kısa zamanda kütüphanemizde gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

KÜTÜPHANE HALKLA BULUŞUYOR

Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinin proje kapsamında gösterdiği başarılardan dolayı Türkiye'deki birçok kütüphaneden sıyrıldığını ifade eden Özgün Dayar, “Proje kapsamında yürütülen faaliyetler sayesinde kütüphanelerin kullanım oranları arttı. Üye sayımız ve kitap okunma sayılarımızda ciddi artışlar oldu. Proje kapsamında etkinlikler, söyleşiler, konserler, çeşitli atölyeler ve geniş yelpazede konulardan oluşan online eğitim ve konferanslar, Antalya kütüphanelerinde halkla buluşuyor" dedi.

Kütüphane hizmetlerinin devam ettiğini vurgulan Özgün Dayar, vatandaşların e-devlet hizmetlerinden nasıl yararlanacakları, bilgisayar ve internet kullanımı, kişisel gelişim, ofis programları, güvenli internet kullanımı, özgeçmiş hazırlama gibi konularda ücretsiz eğitim verdiklerini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!