Büyükşehir Kosovalı çocukları sünnet ettirecek

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Kosovalı çocukları sünnet ettirecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 14:42

Büyükşehir Kosovalı çocukları sünnet ettirecek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KOSOVA Kadınlar Yardımlaşma Derneği, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in desteğiyle 100 çocuğu sünnet ettirecek. Başkan Türel, Kosova'da ağustos ayında yapılması planlanan sünnet törenine katılma sözü verdi.

Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Maide Şabani, dernek çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 30 Kosovalı öğrenciyle Antalya Kültür Merkezi'ndeki makamında ziyaret etti.

ATA TOPRAKLARIMIZA SELAM GÖTÜRÜN

Kosovalı öğrencilerle sohbet eden Başkan Türel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Türel, "19 Mayıs, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinde önemli bir gündür. İlk kıvılcımın alevlendiği gündür. Daha sonra bu kıvılcım bir istiklal mücadelesine dönüşmüştür. Sizlerin de böyle bir günde burada olması ziyaretinize ayrı bir anlam kattı. Böylesi özel bir günde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Beni çok mutlu ettiniz. Birçok ülkeyi gördüm ama henüz Kosova'yı göremedim. Ata topraklarımıza çok selam götürün" dedi.

YETİM ÇOCUKLARI SÜNNET ETTİRİYORUZ

İlk kez Antalya'ya gelen öğrencilerin kente hayran kaldıklarını belirten Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Maide Şabani, dernek çalışmalarını Başkan Türel ile paylaştı. Şabani, Başkan Türel'den bir de destek istedi. Şabani; “Derneğimizde kadınlarımız, gençlerimiz, yetim çocuklarımız var. Amacımız Türkiye'nin Kosovalı gençlerin, kadınların, çocukların arkasında olduğunu anlatabilmek. Her yıl Kosova'da yaşayan dezavantajlı çocukları sünnet ettiriyoruz, yetim çocukların sünnetini gerçekleştiriyoruz. Bu yılki programımızda sizi de aramızda görmek istiyoruz. Bize destek verirseniz çok seviniriz" dedi.

100 ÇOCUĞUN SÜNNETİ TÜREL'DEN

Çocukların özel günlerinde onların yanında olma sözü veren Menderes Türel, bu yılki sünnet şölenini Büyükşehir Belediyesi olarak üstleneceklerini belirtti. Başkan Türel, ağustos ayında gerçekleştirilmesi planlanan sünnet törenine bizzat katılma sözü verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!