Büyükşehir Kışa Hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Kışa Hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 11:20

KAR YAĞIŞLARININ BAŞLAMASINA KISA BİR SÜRE KALA SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KIŞ HAZIRLIKLARINI NEREDEYSE TAMAMLADI. İLİN 17 İLÇESİNDE EN ÜST NOKTALARINDA MAKİNE PARKLARI KURULDU. SON YILLARIN EN AĞIR KIŞ KOŞULLARININ YAŞANMASININ BEKLENİLDİĞİ SAMSUN’DA GEÇEN SENEDEN TECRÜBELİ OLAN BELEDİYE YETKİLİLERİ, KIŞ HAZIRLIKLARI KAPSAMINDA BÜTÜN PLANLARIN YAPILDIĞINI BELİRTTİLER.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, bu seneki kış hazırlıklarını geçen seneden edindikleri tecrübe birikimiyle sürdürdüklerini söyledi.
Yağışların artmaya başladığı ve kış mevsiminin kendini yavaştan hissettirdiği bu günlerde Samsun Büyükşehir Belediyesi de kış hazırlıklarına hız vermiş durumda. Bazı uzmanlara göre bu sene soğuk bir kış yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu tahminleri dikkate alan belediye, en ağır kış şartlarına göre önlem alıyor. Kiralama yoluyla makine parkına takviye yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede belirledikleri en üst noktalara iş makinelerini konuşlandıracak.
Geçen seneden tecrübeli olduklarını ve bu sene için kış planlarının yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Bu sene son 10 yılın en ağır kış şartlarının yaşanacağı söyleniyor. Her ne olursa olsun Büyükşehir Belediyesi, hizmet alanları il mülki sınırlarını kapsayacak şekilde genişlediğinde bir kışı geride bıraktı. Geçen yıl da son yılların en ağır kış şartlarını yaşadık. Çok fazla miktarda kar yağışları oldu. Bazı mahallelerde 2.5-3 metreyi bulan kar yağışları oldu. Biz geçen sene bunların üstesinden geldik. Bu seneki kış hazırlıklarımızı geçen seneden edindiğimiz tecrübe birikimiyle sürdürüyoruz. Kış şartlarından korkmuyoruz. Kış şartlarının bizim yol alt yapımıza, üst yapımıza bazı zararlar veriyor. Karla ilgili mücadele kolay bir şey değil. Suya atılmış para, yatırıma dönüşmüyor. Geçen sene kar mücadelesinde 5 milyon liranın üzerinde bir harcama yaptık. Oysaki kar yağmasaydı bu 5 milyon lirayı biz yatırıma dönüştürebilirdik. Böyle dense de bu olay tarımsal bereketin artmasına neden olmuştur. Barajlarımızın su seviyelerinin dolmasına neden olmuştur” dedi.
17 İLÇENİN EN ÜST BÖLGESİNE MAKİNE PARKI
İlçelerin en üst bölgelerine makine parkları kurduklarını ve zorda kalan yerlere buradan yardım getireceklerini belirten Yurt, “Bu kış için yeni araçlar almayacağız. Biz kar mücadelesinin bir kısmını kendi emanet makine parkımızdan yürütürken, özellikli bir takım makineleri de kiralamak suretiyle yapıyoruz. 17 ilçemizin tamamında refüj mahalleleri oluşturuyoruz. İlçelerin en yüksek tepesine, en yüksek geçiş noktasına akaryakıt tanklarımızı koyuyoruz. Makine parkımızı orada konuşlandırıyoruz. Tuz karışımlarını oralarda depoluyoruz. Böylece en yüksek tepeden, daha alçak noktalara ulaşımı, daha kolay sağlamaya çalışıyoruz. Geçen sene 200’e yakın makine parkıyla çalıştık. Bunun yarısı belediyemizin makine parkıydı. Diğer yarısını da ihale ile kiralayarak çalıştırdık. Bu seneki kış şartlarının da geçen seneyle aynı olabileceğini varsayarak şimdiden makine parklarımızın tamiri, bakımı ve ihtiyaçları için ihaleye çıktık. Kasım ayının sonuna doğru bu ihalelerin hepsi tamamlanır. Böylece kışa hazır gireriz diye planlarımızı yaptık. Kış şartlarından dolayı bu sene de bir problem yaşamayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!