Büyükşehir Kırcami planlarını onayladı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Kırcami planlarını onayladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 18:21

Büyükşehir Kırcami planlarını onayladı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediyesi'nin 6 Haziran'da gönderdiği Çağlayan, Kırcami, Tarım, Güzeloluk, Yeşilova Zümrütova ve Fener mahallelerini içeren 18 uygulamalarının itiraz değerlendirmesini 6 günde onayladıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami planları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, süreci anlattı. Kırcami'deki toplantıya bölge halkının yanı sıra, muhtarlar, Ak Parti milletvekili adayları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami Planları ile ilgili geçmişte Muratpaşa Belediyesi ile bir koordinasyon sağlayamadıklarını, 2004-2009 yılları arasında yapılan çalışmaların, 2009 sonrasında rafa kaldırıldığını söyledi. Kırcami ile ilgili yapılan çalışmaları tarih tarih anlatan Başkan Türel, “Maalesef Kırcami seçimler geldiği zaman hatırlanıyor. Ama bizde öyle değil. Kırcami konusunda kimse endişe etmesin. Hem milletvekilliğim döneminde hem başkanlığım sürecinde Kırcami planlarıyla ilgili her adımı takip ettim. 2014'te halkımızın oylarıyla yeniden göreve geldiğim andan itibaren Kırcami planlarını hiç bekletmeden meclisimizde onayladık" dedi.

Aspendos Bulvarı Sinanoğlu caddeleri arasındaki 11 milyon 949 bin 195 metrekare alanı kapsayan Çağlayan, Kırcami, Tarım, Güzeloluk, Yeşilova Zümrütova ve Fener ile ilgili bu mahalleleri içeren 18 uygulamalarını onayladıklarını kaydeden Başkan Türel, "Hayırlı olsun. 6 ayda Muratpaşa Belediyesi'nin bize gönderdiği 18 uygulamalarının itiraz değerlendirmesini ben 6 günde onayladım. Şu anda imzalar atıldı." dedi.

'KUZEY PLANINI DA BEKLİYORUZ'

Muratpaşa Belediyesi'nden Aspendos Bulvarı'nın kuzeyini içeren Doğu Yaka, Mehmetçik mahallerinin itirazlarının değerlendirilmesi ile ilgili planları da beklediklerini kaydeden Menderes Türel, "6 ayda bitirdikleri itiraz değerlendirmesini 6 günde onayladım. Onayladım geldim buraya. Herkes kendi işini iyi yapsın. Bizde Kırcami dedin mi akan sular duruyor. Biz derhal gereğini yaparız. Burada tabi hakkını da teslim edelim. Bundan önce Muratpaşa ile yakalayamadığımız Kırcami ile ilgili koordinasyonu Ümit Uysal başkanla yakaladık. Ve bu noktaya böylelikle geldik" dedi.

'KIRCAMİ PLANLARI BENİM MEZUNİYET BELGEM'

Konuyla ilgili bir yargı süreci olduğuna da dikkati çeken Başkan Türel, "Şimdi bu yargı sürecini biliyorsunuz. Birileri Kırcami'yi engellemeye çalışıyor. Biz görevde olduğumuz müddetçe o konularda da mahkeme kapısını seve seve aşındırıyoruz. Ve şu ana kadar yargı süreçleri ile ilgili alınan tüm kararlar da hamdolsun Kırcamili hemşerilerimin bizim lehimizde. Ama bunun aynı ısrarla takip edilmesi lazım. Biz bunları savunmaya devam edeceğiz. Kırcami planları benim mezuniyet belgem. Ben bu planların sonuna kadar arkasındayım. İnşallah Doğuyaka'yı ne zaman Muratpaşa gönderirse onu da 5-6 günde imzalar göndeririz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!