Büyükşehir Kent Orkestrası’ndan 30. yıl konseri

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Kent Orkestrası’ndan 30. yıl konseri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 14:57

1976’da, Ankara Belediyesi Şehir Bandosu olarak temelleri atılan Kent Orkestrası, 30’ncu yılını kutlamaya hazırlanıyor. 31 kişiden oluşan orkestra, ‘27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96’ncı yıl dönümü etkinlikleri’ kapsamında Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda ‘30. Yıl Konseri’ verecek.

Haberin Devamı

Ankara’nın köklü müzik orkestraları arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, 30’uncu yılına giriyor. Şef Kemal Günüç yönetimindeki 31 kişilik kadrosuyla, etnik müzikten caza, Türk poptan dünya müziklerine kadar geniş bir repertuvarla konserler veren Kent Orkestrası, yurt içinin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Kore gibi ülkelerde verdiği konserlerle de Türk müziğinin tanıtımına katkı sağlıyor.  Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası şimdilerde, ‘27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96’ncı yıl dönümü etkinlikleri’ kapsamında Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda verecekleri ‘30. Yıl Konseri’ne hazırlanıyor.

MÜZİKAL ANLAMDA DA MODERNLEŞTİ

1976’da, Ankara Belediyesi Şehir Bandosu olarak temelleri atılan Kent Orkestrası’nın, yıllar sonra dünyaca ünlü sanatçılarının birlikte konser vermek istediği bir orkestraya dönüştüğünü belirten eski üye Hilmi Korkut, “Eskiden sazların eskiyen parçalarını dahi değiştiremezken, bugün yenilerini almaya başladık. Kayıtlar ve repertuvar olanakları derken, orkestramız aldı yürüdü. 2000 yılına kadar orkestraya dışarıdan gelen sanatçılar eşlik ederken, bu tarihten sonra kadrolu ve genç sanatçılar alınmaya başlandı. Müzikal anlamda daha da modernleştik” diye konuştu.

Haberin Devamı

KADROSUNDA ÜNLÜ SANATÇILAR VAR

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, 2000 yılından itibaren ünlü sanatçılar Ercan Turgut, Nur Yoldaş ve Banu Kırbağ’ı da kadrosuna kattı. Bu yıldan itibaren solist eşliğinde konserlerini vermeye başlayan orkestra, 8 yıldır, 200’e yakın film, dizi ve tiyatro müziği bestesi bulunan, ulusal ve uluslararası ödüllerle başarısı tescilli olan Kemal Günüç’ün şefliğinde yoluna devam ediyor.

HER YIL 100 BİN KİŞİYLE BULUŞUYOR

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası; festivaller, açık hava konserleri ve üniversite şenliklerinde verilen konserlerin yanı sıra ‘Ustalara Saygı’, ‘Doğu Batı Sentezi’, ‘Film Müzikleri’, ‘Nostalji Konserleri’, ‘Pop, Jazz ve Blues’ ile ‘Romantik Şarkılar’ gibi özgün konser serileriyle de her yıl 100 binin üzerinde müzikseverle buluşuyor.

BAKMADAN GEÇME!