Büyükşehir’in Giysi Yardım Merkezi’nden 800 Yoksul Aile Yararlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’in Giysi Yardım Merkezi’nden 800 Yoksul Aile Yararlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 11:13

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Giysi Yardım Merkezi’nde ihtiyaç sahibi aileler, tepeden tırnağa tüm giysi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
Ulus Anafartalar Caddesi’nde bulunan ve mağazadan farkı olmayan "Giysi Yardım Merkezi"nden yılda ortalama 700-800 ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor. Hiçbir ücret ödemeden erkek, kadın ve çocuklara yönelik olarak ayrılan katlarda isteklerine göre seçim yapan aileler, merkezden mutlu ayrılıyorlar. 2008 yılından beri hizmette olan "Giysi Yardım Merkezi"ne gelerek yeni giysilerin özenle düzenlendiği reyonlardan gönül rahatlığıyla beğendikleri giysileri deneyip alabilen ailelere görevliler de seçim konusunda yardımcı oluyor. Merkezde kadın, erkek ve çocuk çeşitleri olmak üzere hırka, yelek, bluz, tişört, pardösü, pijama takımı, iç çamaşır, triko kazak, manto, eşarp, mont, pantolon, fanila, kemer, gömlek, kaşkol, bere, eldiven, eşofman, ayakkabı gibi birçok kıyafet yer alıyor. Öğrenciler için okul çantası ve aksesuarlarının bulunduğu merkezde çeşitli oyuncaklar da bulunuyor. Merkeze gelen aileler, maddi durumlarının ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmadığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden çok memnun olduklarını söylediler.
Giysi yardımından TÜİK verilerine göre ‘çok yoksul’ olarak sınıflandırılan aileler yararlanabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarına başvuruda bulunan ailelerin sosyal ve ekonomik durumları önce yerinde inceleme memurları tarafından inceleniyor. Gerekli araştırmalar sonrası ailelerin kömür, gıda ve ekmek gibi ihtiyaçları karşılanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!