Büyükşehir, göletlere balık bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir, göletlere balık bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 11:12

Büyükşehir, göletlere balık bırakıyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Göletlerimiz, Balıklarla Daha Bereketli' sloganıyla başlattığı göletlere balık bırakma projesi kapsamında, Ankara genelinde bulunan göl ve göletlere olta balıkçılığının geliştirilmesi amacıyla toplam 22 bin sazan balığı bırakılacak. Projeye, Mavi Göl'e 10 bin sazan balığı bırakılarak başlandı.

Projenin ilk adımı olarak, Büyükşehir Belediyesi çocuk bakım evlerinde kalan 15 çocuk, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından tedarik edilen 10 bin sazan balığını, Ankara'da denizi aratmayan cazibe merkezlerinden biri olan Mavi Göl'deki yeni ortamlarına bıraktı. Mavi Göl'de, sazan balığı, turna balığı gibi tatlı su balıkları bulunduğunu belirten Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi yetkilileri, dayanıklılık oranının yüksek olması nedeniyle de sazan balığı bırakıldığını belirtti.

12 BİN BALIK DAHA BIRAKILACAK

Mavi Göl'e bırakılan 10 bin sazan balığının ardından, Göksu, Çubuk Karagöl, Nallıhan Bozyaka ve Yeşilyurt göletleri gibi göl ve göletlere 12 bin sazan balığı daha bırakılacak. Böylelikle onlarca aktivite alanı bulunan Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe, mesire alanı, rekreasyon alanlarında vatandaşlar, balık tutarak farklı bir aktivite imkanı da bulmuş olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!