Büyükşehir Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 12:14

Büyükşehir Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaptı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI gençlerin kent yönetimindeki sesi olacak Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, ilk toplantısını yaptı. Gençlere seslenen Başkan Menderes Türel, “Antalya tarihinde ilk kez bir gençlik meclisini oluşturuyor olmak bana ayrı bir gurur ve onur veriyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla gençlerin fikir ve önerileriyle kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağlamak üzere oluşturulan Büyükşehir Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen Gençlik Meclisi'nin açılışında gençlere seslenen Başkan Türel, “Biz siyasetçiler kürsü konuşmalarında gençliğin değerini, gençliğe verdiğimiz önemi her vesilede anlatmaya çalışırız. Sizlerin fikirleri, ülke yönetiminde şehrimizin yönetilmesindeki katkıları bizim için çok önemlidir. Söylemden öteye artık bu meseleyi eyleme dönüştürüyor olmak ve Antalya tarihinde ilk kez bir gençlik meclisini oluşturuyor olmak bana ayrı bir gurur ve onur veriyor" dedi.

ÖRNEK OLACAKSINIZ

Gençlik Meclisi üyelerinin Antalya gençliğine örnek olacağını, çalışmalarıyla rehberlik yapacağını kaydeden Başkan Türel, “Bu çalışmaların çok önemli olduğunu hep söylüyorum. Çünkü biz eli molotoflu değil, eli bilgisayarlı, tabletli, kitaplı, okumuş bir gençlik istiyoruz diyoruz. Bunun da en güzel örnekleri sizlersiniz. Siz gençleri bu makamlarda bu sıralarda görmekten büyük keyif alıyorum, büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugünkü katılımız hiç eksilmeden devam etmeli ve gündeminizde oluşacak bütün kararları ara ara sizlerle bir araya gelerek bizzat tartışacağız ve onların üzerine kendi birikimlerimizi de koyarak doğruyu bulmaya çalışacağız. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

SEÇİMLER YAPILDI

Konuşmaların ardından Gençlik Meclisi'nde başkanlık, başkan vekilliği genel sekreter ve yönetim kurullarının seçimleri yapıldı. Kurucu Başkan Yavuz Selim Savranoğlu, yapılan gizli oylamada meclis üyelerinin tercihiyle yeniden başkan seçildi. 1. Başkan Vekili Mübin Pişirici, İkinci Başkan Vekili Şemsifer Elif Sarıgül, Genel Sekreter Dilan Yenimazman oldu. Toplantıda, Eğitim Kurulu, Kültür ve Sanat Kurulu, Spor Kurulu, Sosyal İşler Kurulu, Engelsiz Yaşam Kurulu, Çevre ve Sağlık Kurulu, Tanıtım Medya ve Organizasyon Kurulu, ARGE Bilişim ve Dış İlişkiler Kurulu oluşturuldu.

GENÇLİĞİN SESİ OLACAK

Farklı siyasi görüş ve fikirleri temsil eden gençleri tek bir çatı altında toplayan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 103 üyeden oluşuyor. Gençler, fikir ve önerileri ile kent yönetimine katkı koyacak, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde söz sahibi olacak. 15- 28 yaş arası her kesimden gençleri kucaklayan 'Gençlik Meclisi', farklı alanlardan STK temsilcileri, siyasi parti üyeleri, genç girişimciler, lise ve üniversite öğrencilerinin yaptığı başvurular neticesinde kuruldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!