Büyükşehir Engelleri Aşıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Engelleri Aşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 17:15

ENGELSİZ DÜŞLER ADLI ETKİNLİK KARESİ AVM'DE GERÇEKLEŞTİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi’nin birlikte düzenlediği “Engelsiz Düşler” adlı etkinlik Karesi AVM’de gerçekleştirildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un şehit cenazesine katılımından dolayı yer almadığı programa; Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Daire Başkanları, Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ve Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan Türkiye Sakatlar Derneği’nin talebi doğrultusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen 30 adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Protokol, törenin sonunda el sanatları sergisini gezdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman engellilerin haklı taleplerine olumlu cevap verdiğini belirtip, desteklerinden dolayı Başkan Ahmet Edip Uğur’a teşekkür etti. Düne kadar engellilerin ötekileştirildiğini ve toplumun dışına itildiğini belirten Zeki Uslu, son 12-13 yıllık dönemde Türkiye’de yaşanan köklü değişikliklerle engellilerin topluma adapte edildiğini söyledi. Uslu sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha düne kadar toplumda ötekileştirilen, horlanan, dışlanan bir gruptuk. Bir gün bir adam çıktı ve bize “ Ben sizi Allah rızası için seviyorum” dedi. Nerede garip guruba varsa onun yanındayım dedi. Ankara’dan esen rüzgar dalga dalga bize kadar ulaştı. O adam bizim için vazgeçilmez olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dı. Düne kadar 10 tane tekerlekli sandalye dağıtıp, 50 engel çıkaran belediyecilik anlayışı vardı. Bir gün bu kadrolar değişti, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur, makama oturduğu ikinci günü bana her türlü haklı taleplerimizi geri çevirmeyeceğini söyledi. Kapı eşiğinde beklemeyeceğimizi söyledi. Bizi her zaman gururla karşıladı”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un selamlarını ileten Genel Sekreter Osman Yenidoğan, yaptığı konuşmasında merkezi hükümetin ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmalarından bahsetti. Yenidoğan, “Bizler insanı merkeze alan bir medeniyetin insanlarıyız. Sosyal devlet ilkesine bu yüzden önem veriyoruz. Tüm vatandaşlarımızın sosyal hayata yetkin bir şekilde katılmasını, başta engellilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın hayat kalitesinin yükseltilmesini istiyoruz. Hepimiz şunu iyi biliyoruz ki; son 12-13 yılda bu ülkede engellilerin yüzünü güldüren çok önemli işler yapıldı. Artık engellilerimiz sosyal hayatın içinde yer alabiliyor. Evde bakım hizmetiyle birlikte ailelerimiz sosyal güvenceye kavuştu. Özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezleri sayesinde eğitime ulaşabiliyor. Engelli vatandaşlarımızın istihdama katılımı açısından önemli bir mesafe alındı. 2002 yılında kamuda istihdam edilen engelli sayısı 6 bin 300 iken, bu rakam 2015 yılında 41 bin sayısına ulaştı. Yani aşağı yukarı 7 kat bir artış var. Reform niteliğindeki değişikliklerle birlikte ülkemiz çok yol kat etti. Sosyal hizmetler konusunda ülkemizin geldiği mesafeyi görünce, dünya standartlarına seviyesine geldik. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşıma araçlarının engellilere uyumlu hale gelmesi, özel ve resmi okulların ve sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesine çalışıyoruz. Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğümüz tarafından 60 engelli kardeşimiz ev ortamında ziyaret ediliyor. Beyaz masa biriminin düzenlediği gezilerle engelli vatandaşların hayatın içerisinde yer almasını sağlıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın gelecekte hayatını daha da kolaylaştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!