Büyükşehir’e niyet Keçiören’e kısmet

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’e niyet Keçiören’e kısmet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 01:20

Her fırsatta, “Gönlümde Büyükşehir var” diyen Turgut Altınok, MHP ile girdiği yol ayrımının ardından Keçiören’e yeniden talip olduğunu açıkladı. Altınok, “Bağımsız mı veya bir partiden mi aday olacağız bunu halka soracağız” dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Son ana kadar hem AKP üyeliğinde hem de MHP’ye gelmeye çalışıyordu. Böyle bir tutarsızlığa sıcak bakamayız” diyerek ipleri kopardığı eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, dün düzenlediği basın toplantısında “Keçiören Belediye Başkanlığı” için yeniden aday olduğunu açıkladı. Vatandaşların yoğun talebi üzerine aday olduğunu ifade eden Altınok, aday olacağı partinin ise Keçiörenlilerle yapacağı görüşmelerden sonra kesinleşeceğini söyledi. MHP lideri Bahçeli’nin sözleriyle ilgili, “MHP’ye bir kırgınlığım yok” diyen Altınok, bir süre Büyükşehir adaylığıyla isminin anılması konusunda ise, “Yol ver dağlar, yol ver diyoruz ama kısmet olmadı” dedi. Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Bizim alın yazımız hep yokuşlarda susamak’ mısrasını kullanarak yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

VATANDAŞ ‘GEL’ DİYOR

“Keçiörenlinin isteği ve vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine Allah nasip ederse Keçiören Belediye Başkanlığı’na adayım. İnşallah Keçiörenimize, Ankaramıza ve Türk belediyeciliğine hayırlı olur. Bağımsız mı veya bir partiden mi aday olacağız bunu halka soracağız. Bunun sonunda partiyi ve yol haritamızı belirleyeceğiz. Şimdi sahaya çıkacağız, vatandaş ‘Nasıl gelirsen gel, ama gel’ diyor. Böyle bir teveccüh var Keçiören’de.

YÜZDE 60 GÖRÜNÜYORUM

Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘Bizim alın yazımız hep yokuşlarda susamak.’ Yine böyle bir tırnaklarla mücadelede bulunacağız. Kendimizle ilgili bir anket yaptırdık ve yüzde 60 bandı üzerinde görünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ‘Yol ver dağlar yol ver’ dedik ama kısmet olmadı. Gönlümüzden öyle geçti ama gönülden geçen olmadı. Halbuki Ankara çok şey kazanırdı ama hayırlısı olsun.

MHP’YE KIRGINLIĞIM YOK

MHP’ye bir kırgınlığım yok. Partinin elinde anketler de vardı ama partinin taktiriydi saygı duyarım. Benim çizgim hep düz olmuştur. Makam mevki için eğilen bükülen bir yapım olmamıştır. Bizim yapı düzdür, bir o dalda bir bu dalda, bir o ipte, bir bu ipte değil. Benim ne korkacak bir durumum var, ne de yumuşak bir karnım var. Allah’tan başka da kimseden korkmadım korkmam. AK Parti ile herhangi bir görüşmem yok.

Haberin Devamı

YENİ ÇAMURLAR GELECEK

Belediye başkanı adayı olmasına engel veya sonrasında sıkıntı yaratacak herhangi bir döküman olup olmadığına ilişkin soruyu yanıtlayan Altınok, “Yeni şeyler belki çıkacak, yeni şeyler ortaya atılacak, yeni hayal mahsulü şeyler üretilecek, yeni çamurlar gelecek. Bunlar keşke olmasa ama maalesef bir kısım siyasetçinin yapısında bu var. Bileğini bükemediği, sandıkta alamayacağını bazı çamur atma ve iftira yollarını kendine yöntem seçen bazı siyasetçiler var. Keçiören’de de ‘aday olamayacak, mahkeme kararı var’ diye propaganda yapılıyor. Ama şu an aday olmamızın önünde yasal hiçbir engel yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!