Büyükşehir, 'Botanik platformu'na katıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir, Botanik platformuna katıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 11:14

Büyükşehir, 'Botanik platformu'na katıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Botanik Bahçeleri Koruma Birliği (BGCI) aracılığıyla düzenlenen '6'ncı Küresel Botanik Bahçeleri' platformunda Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen uluslararası platforma, 70 ülkeden 500 kişi katıldı. Dünyadaki sayılı botanik bahçelerinin sözlü ve poster sunumları yaptığı platformda, özel davetli konuşmacılar da yer aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi yetkilileri de yapılması için çalışmalarına başladığı yeni botanik bahçesinin tanıtımını uluslararası platformda sözlü sunumla gerçekleştirdi. Yeni botanik bahçesi mevcut botanik bahçesinden daha fonksiyonel özelliklere sahip olmasıyla ön plana çıkacak. 600 dönümlük alan içerisinde çocuk köyü ve spor vadisi, doğa vadisi ve doğa sporları yer alacak. Değişik bitkilerin bulunduğu ılıman iklim serası, eğitim çalışmaları başta olmak üzere birçok aktiviteye ev sahipliği yapacak olan amfi tiyatro ve çim alanlar, Gaziantep kültürünü yansıtan bahçenin de yer alacağı farklı özel tasarım bahçeler, çocuklar için farklı atölyeler, spor alanları, kurutulmuş bitki koleksiyonlarının yer aldığı alan ve laboratuvar olmak üzere birçok yapı yeni botanik bahçesi içerisinde bulunacak. Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi'nin 2013 yılından bu yana yer aldığı platform dünyadaki diğer botanik bahçeleri ile iletişim kurabilme, yenilikçi uygulamaları takip edebilme, bilgi paylaşımları ve ortak akıl yürütme konularında büyük kolaylıklar sağlıyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!