Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarına yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesinin kurslarına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 11:30

Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarına yoğun ilgi

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme kurslarına yaklaşık bin kişi başvuruda bulundu.

2016-2017 eğitim öğretim dönemi içinde düzenlenecek kurslara başvurular devam ediyor. 15 Ağustos’ta başlayan başvurular için bugüne kadar yaklaşık bin kişi başvuruda bulundu. Geçtiğimiz dönemlerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurslar, bu sezon 53 farklı branşta açılacak. Kurslara katılmak isteyenlerin, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi, TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ve Erdoğdu Gençlik Merkezi’ne 30 Eylül tarihine kadar başvuru yapabileceği kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR ile ortaklaşa açtıkları kurslara ilgiden memnun olduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Tüm ilçelerde kurs açabiliriz. Yeter ki en az 12 vatandaşımız kurs açılması için talepte bulunsun. Paydaşlarımızla ortaklaşa düzenlediğimiz kurslar ile vatandaşlarımızın meslek öğrenmelerine katkıda bulunuyoruz. Kurslara yoğun ilgi gösterilmesi bizleri mutlu ediyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonu için yetişkinlere yönelik 32 farklı branşta düzenlediği 81 kursa, 2 bin 150 kişi katılmış, bin 415 kursiyer başarılı olarak sertifika almaya hak kazanmıştı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!