Büyükşehir Belediyesi termal kamera ve fırlatma tüfeği satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesi termal kamera ve fırlatma tüfeği satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 16:24

Büyükşehir Belediyesi termal kamera ve fırlatma tüfeği satın aldı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin kullanımı için, yangın ve boğulma vakalarında hayat kurtaracak nitelikte 4 adet termal kamera ile 3 adet fırlatma tüfeği satın alındı.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, itfaiye teşkilatının donanım ve etkin mücadele kapasitesini artırdıklarını belirterek, 4 adet termal kamera ve 3 adet fırlatma tüfeği hizmetini aldıklarını söyledi. İtfaiyenin teknolojik donanımının devam edeceğini vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, “Vatandaşımızın can ve mal güvenliği bizim için her şeyden önce geliyor. Bu amaçla yangınlarda, kara ve denizde icra edilen kurtarma faaliyetlerinde kullanmak üzere ülkemizde çok az sayıdaki itfaiye teşkilatında bulunan termal kamera ve fırlatma tüfeği aldık. İtfaiye ekiplerimiz, alınan donanımların kullanımıyla ilgili eğitimlerini tamamladı. Bundan sonra olaylara daha etkin şekilde müdahale ederek vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayacağız” dedi.

Fırlatma tüfeğinin önemini de anlatan Başkan Yılmaz, “Fırlatma tüfeği, sistem basıncı, ip ağırlığı ve fırlatılacak ekipmanın özelliğine göre 150 metre mesafeye kadar fırlatma yapabiliyor. Halat ve kancalı halat fırlatma aparatı, özellikle karada yapılan kurtarma faaliyetlerinde kullanılıyor. Kendiliğinden şişen can yeleği ve buna bağlı kurtarma halatını fırlatan aparat ise özellikle boğulma vakalarında hayat kurtarıyor. Can yeleği, üzerinde bulunan mekanizmanın suya değmesiyle anında şişiyor ve 136 kiloya kadar ağırlıktaki bir insanı rahatlıkla yüzdürebilecek kaldırma kuvveti sağlıyor” şeklinde konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!