Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 11:08

Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak Ayı Toplantısının ilk birleşimini Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirdi.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu Üyesi seçimi yapıldı. İdare tekliflerine ait 26, komisyon raporlarına ait 10 ve 5 gündem dışı olmak üzere toplamda 41 madde görüşüldü. 
Mersin'in büyük eksiklikleri olduğunu ifade eden Kocamaz, şu anda Mersin'in tamamında bir şantiye görünümü olduğunu ve her yerde hizmetlerin sürdüğünü söyledi. Duyumlarına göre istenenin o bölgede birkaç tane daha çimento fabrikası yapılması olduğunu kaydeden Kocamaz, "Zaman zaman bölgeden geçerken çimentonun tozundan etkilenen ağaçların durumu, rengi çok farklı. Bu vatandaşlar geçmişte oraya çimento fabrikasını yaparken yolunu planlayacaklardı. O bölge orada bulunan köylerin ekmek yediği alan. Tarımla uğraşıyorlar, sera yapıyorlar ve geçimlerini sağlıyorlar. O bölgelerde istimlak yaparak, yeni yol güzergahı yapılması için bize talepte bulundular. Bu teklifin yapılması bile ahlaki değil. Bizi vatandaşlarla karşı karşıya getirmek istiyorlar. Daha önce o bölgede termik santraller yapılmak için uğraşılıyordu. O limanın büyütülmek istenmesinin amacı oraya yeni tesislerin yapılması. Hali hazır liman zaten onların ihracatını karşılayabiliyor. Yeni, ilave bir liman yapılmasının turizm bölgesi ilan edilmiş yerlere faydası olacağını düşünmüyorum" dedi. 
Türk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun doğup yaşadığı Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Sivrialan Köyü'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık iki dönüm arsaya çocuk parkı yapılması konusu mecliste görüşüldü. Alınan karara göre, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ismini taşıyan bir park yapılması veya mevcut bir parkın adının Aşık Veysel Parkı olarak değiştirilmesi meclise sunuldu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!