Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 17:50

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI, BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN KOCAMAZ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.
Toplantıda, idare tekliflerine ait 11, komisyon raporlarına ait 14 ve gündem dışı 2 madde görüşüldü. Çeşitli imar ve plan değişikliklerinin görüşüldüğü mecliste, Kadın Konukevi’nin korunaklı olması, bakanlık kriterlerine göre yerinin gizlilik içermesi, karakol, sağlık ocağı, ortalama 20 kapasiteli okul gibi yerlere yakın olması gerektiği hatırlatılarak, belediyenin böyle bir yerinin bulunmamasından dolayı bu özellikleri taşıyan bir gayrimenkulün alınması, yine vatandaşların faydalanabileceği Sosyal Market olmaya elverişli bir gayrimenkulün kiralanması ile ilgili komisyon raporu görüşüldü.
Sosyal Market olmaya elverişli gayrimenkulün kiralanmak yerine satın alınmasının daha sağlıklı bir adım olacağını belirten Başkan Kocamaz, “Bu konuda zaten uygun yer bulsak kiralamak en doğrusu ama kiralamanın da şöyle bir sıkıntısı var. Bir binayı kiralayacaksınız, içerisinde birçok çalışma ve tadilat yapacaksınız, süresi bitecek, bu yaptığınız masraflar boşa gidecek. Araştırmalarımızı yaparak, belirtilen niteliklere uygun bir yer bulalım ve bir an evvel bu projeyi Mersin’e kazandıralım” dedi.
Komisyon raporlarına ait meclis gündemin 10. maddesinde yer alan Kadın Konukevi ile ilgili sıkıntıların olduğunu belirten Kocamaz, “Kadın Konukevi’nin korunaklı olması ve yerinin gizlilik içermesi gerekiyor. Bu yüzden biz bu yerin Kadın Konukevi olarak değil de huzur evi olarak kullanılması için Sosyal Hizmetler Kurumuna teklif ettik. Kadınlarımızın huzuru ve güvenliği bizim için çok önemli” diye konuştu.
Meclis toplantısının sonunda ilgili komisyon raporuna Kadın Konukevi için gayrimenkulün kiralanma ya da satın alınma yetkisi ifadeleri eklenerek kasım ayı meclisinde görüşülmesi kararı alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!