Büyükşehir Belediyesi Atık Yağları Dönüştürüyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesi Atık Yağları Dönüştürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 14:17

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ev ve iş yerlerindeki atık yağları toplayarak kendi bünyesinde bulunan tesislerde geri dönüşümünü gerçekleştirip, doğaya ve çevreye zarar vermesini engelliyor.
Atık yağların çevreye verdiği zararın önlenmesi, kanalizasyon sistemlerinin tıkanması, yer altı sularının kirlenmesi ve atık yağların arıtma tesisi maliyetlerini artırması gibi faktörlerin oluşumunun engellenmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kafe, lokanta, okul, yemekhane, yemek fabrikaları ve tatlıcılar gibi yoğun şekilde yağ tüketen yerleri inceleyerek firmaları atık yağlar konusunda bilgilendirdikten sonra atık yağları topluyor. Atık yağların suya, kanalizasyona dökülmeden toplanması ve halkın bilinçlenmesi amacıyla atık yağlarını teslim etmek isteyen vatandaşların Alo 153 Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezini aramaları gerekiyor.
Öte yandan, şehri estetik bir görünüme kazandırmak için vatandaşların yoğunlukla kullandığı büyük caddelerde görüntü kirliliğini oluşturan afişleri toplayan Büyükşehir Belediyesi, ana caddelerde ve sokaklarda bulunan panoları Şanlıurfaspor rengine boyayarak çevreye güzel bir görünüm kazandırıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!