Büyükşehir, 20 bin kişiye sosyal kart verecek

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir, 20 bin kişiye sosyal kart verecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 11:54

Büyükşehir, 20 bin kişiye sosyal kart verecek

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, büyükşehir belediyesinin 2018 yılında 20 bin kişiye sosyal kart vermeyi planladığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gerçekleştirdiği sosyal projeleri yürüten ve bu kapsamda ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek onlarla görüşmek üzere Manavgat'a gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, Ak Parti Manavgat İlçe Teşkilatında partililerle bir araya geldi.

İNSANIN HER AŞAMADA EĞİTİME İHTİYACI VAR

Kendisinin endüstri mühendisi olduğunu ve sanayicilik yaptığını belirten Ebru Türel, evlendikten bir ay sona eşi Menderes Türel'in siyasete girdiğini bu nedenle de siyasetin içinde olmasa da eşine destek verdiğini, bu kapsamda da sosyal projelerle ilgilendiğini söyledi. Engelli, yardıma muhtaç kişiler, toplumun dezavantajlı grupları, eğitim, sağlık ve spor konularında çeşitli projeler geliştirdiğini ifade eden Türel, "ASMEK'i, 2015 yılında kurduk. Şu anda bizim kurmuş olduğumuz ASMEK'te 26 binada bugüne kadar 212 bin kursiyer hizmet aldı. Aynı şekilde bu dönemde kurmuş olduğumuz ASFİM spor merkezlerinden 68 bin kursiyer faydalandı. Yine AKBEM, çocuklara yönelik kurmuş olduğumuz kurs merkezimizde de 100 bine yakın çocuğumuz faydalandı ve faydalanmaya devam ediyor" diye konuştu.

20 BİN KİŞİYE SOSYAL KART

2018 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak 20 bin kişiye sosyal kart vermeyi planladıklarını, halihazırda yaklaşık 14 bin kişiye verdiklerini, 6 bin kişiye daha sosyal kart vereceklerini belirten Ebru Türel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyemizin destek programları adı altında bir sosyal kart yardımımız var. Manavgat'ta da birçok aileye sosyal kart vermişiz. Gerçekten durumu çok kötüyse senede bir defa nakdi yardım yapabiliyoruz. Eğitim yardımı var, okuyan çocuklar ama üniversite öğrencileri için değil, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler için her ay düzenli olarak hesaplarına para yatırabiliyoruz. Ama bunlar için ailenin gelir düzeyinin, fakirlik sınırının altında olması gerekiyor ki bu sınırda asgari ücretin üçte ikisi, yani ailenin kişi başı 900 liranın altında bir geliri varsa ailenin biz bu yardımları yapabiliyoruz."

Ak Parti'de gerçekleşen görüşmenin ardından ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret ederek sosyal kartlarını veren Ebru Türel, Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinliğe de katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!