Büyükkılıç, Muhtarlar İle Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Büyükkılıç, Muhtarlar İle Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 09:51

MUHTARLAR TOPLANTISI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, İlçe sınırları içerisinde 81 mahalle bulunduğunu ve her mahalle muhtarı ile her zaman iç içe ve birlikte istişare içerisinde çalıştıklarını bildirdi.
Mahalle muhtarlarına büyük önem ve değer verdiklerini, çünkü yerel alanda beklentilerin, eksikliklerin ve istenilenlerin neler olduğunu en iyi bilen ve takip eden kişilerin muhtarlar olduğunu ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, belediye ile muhtarların işbirliği ve dayanışma içinde çalışmanın mahalleliye hizmet ve yatırım olarak yansıdığını belirtti.
Belediye olarak kentsel dönüşüm de örnek ve referans gösterildiklerini bunda mahalle muhtarların büyük katkısı olduğunu kaydeden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
"81 mahalle muhtarını bir araya getirerek hem iş görüşmesi yaptık hem de birçok konuyu gündeme getirerek fikirlerini aldık. Bugün muhtarlara acil yapılması gereken 3 hizmet ve yatırım belirtiniz sorusunu yazılı istedik. Ortak nokta, belediyemizden istekleri sosyal ve spor tesisleri, kapalı semt pazaryeri, yüzme havuzu, açık alan spor merkezleri ile parklarda kablosuz inter-net oldu. Bundan 10 yıl önce muhtarlar yol, aslfalt, ve kaldırım talep ederlerdi ancak şimdi kapalı yüzme havuzu, spor tesisleri, kapalı semt pazaryerleri ve doğa temalı parklar istemektedirler. Melikgazi Belediyesinin yatırım ve hizmetleri sonucu ilçenin fiziki yapısı değiştiği gibi, bireylerin sosyal ve yaşam tarzlarında değişmiştir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; ‘NEREDEN NEREYE’. Hizmet çıtası yüksek olan bir belediye de muhtarlar toplantısı daha nezih ve yapıcı olmaktadır."
AK Parti Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise bu toplantıların son derece faydalı olduğunu ve yatırımların gerçekli olmasına faydası olduğunu belirterek “Muhtarlar toplantısını 20 yıl önce bende gerçekleştiriyordum. O zaman istek ve taleplerle şimdiki taleplere bakıyorum da büyük yol almışız. Hakikaten Kayseri çok büyük gelişme ve planlı büyüme gösterdi. Özelikle son 10 yıldır istikrar adeta belediye çalışmaların şahlandırdı. Bu büyüme ve gelişmenin devamı için istikrar şarttır. Ben artık sizlerin Ankara’da temsilcinizim” dedi.
Yıldırım Beyazıt mahalle Muhtarı Saniye Serçe, Sosyal ve Spor Tesisi ile taşkın su kanalı ve kapalı semt Pazar yerinden dolayı teşekkür etti. Yenimahalle Muhtarı Cuma Yiğit ise, yapılan yatırım ve hizmetler ile mahalleye vizyon katıldığını ve modern ve planlı yapıları ile prestij mahalleler arasında yer aldıklarını, Karacaoğlu Mahalle Muhtarı Temur Gülmez ise tüm muhtarlar adına teşekkür ederek adeta hizmet yağmuru altında olduklarını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi, KASKİ, TEK, Kayserigaz, Otobüs işletmesi ile Melikgazi Belediye Daire Müdürlerin katıldığını toplantı da Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, toplantı sonrasında muhtarlara belediye yemekhanesinde öğle yemeği ikramında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!