Büyükkılıç: Kentsel dönüşüm projeleri, alışveriş alışkanlıklarını da değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükkılıç: Kentsel dönüşüm projeleri, alışveriş alışkanlıklarını da değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 16:38

Büyükkılıç: Kentsel dönüşüm projeleri, alışveriş alışkanlıklarını da değiştiriyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehirlerin gelişmesi ve büyümesiyle bireylerin ve toplumların alışveriş alışkanlıklarının da değiştiğini bildirdi.
Başkanı Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili ile olarak çarşı içi bütünlük projesi kapsamında toplantı yaptıklarını söyledi. İmarlı şehirleşmeye ve gelişmeye büyük önem verdiklerini, 20 yıldır uygulanan çalışmalar ile Melikgazi’nin alışveriş, turizm, sağlık ve ticaret gibi birçok alanda merkezi olduğunu belirten Büyükkılıç “Gültepe, YıldırımBeyazıt, Melikgazi ve Köşk mahallerinde sadece kentsel dönüşüm ile gecekonduları yıkarak binaları yenilemedik. Aynı zamanda birey ve toplumda birçok alışkanlığı ve kültürü de değiştirdik. En başta alışveriş alışkanlığı ve kültürü değişti, hazır yemek kültürü değişti, park ve sosyal tesis ve spor salonları anlayışı ve imkânları değişti. Tüm bunların sonucunda sadece mahaller değişmiyor, insanlar da bu değişimlerden nasibini alıyor. Bu nedenle Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü çalışanları ile bir toplantı yaparak Şehir Meydanı, Hunat Cami ve çevresi, Yoğunburç, Kayseri Kalesi, Kiçikapı, Düvenönü ve Bürüngüz cami alanında yer alan ve ticaret merkezi olarak büyük hizmet veren semtlerde kentsel ve hizmette bütünlük anlayışı ile bir çalışma yaptık'' dedi.
Kayseri merkez yerleşiminde nüfusun yüzde 50’sinin Melikgazi'de yaşadığını ancak mesai ve hafta sonları bu nüfusun daha da artığını anımsatan Başkan Memduh Büyükkılıç, örnek ve referans belediye olunmasında en büyük etkenin iyi bir planlanmanın olduğunu da kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!