Büyükkılıç, Avrupa şampiyonu engelli basketbolcuyu kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Büyükkılıç, Avrupa şampiyonu engelli basketbolcuyu kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 16:22

Büyükkılıç, Avrupa şampiyonu engelli basketbolcuyu kabul etti

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - AVRUPA Şampiyonu olan Türkiye 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Milli Takımı kadrosunda yer alan Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Burak Şen'i kabul etti.

Ziyarete Burak ile birlikte Kulüp Başkanı Faruk Şahin, antrenör Davut Hakan Baydar, kulüp yöneticileri Levent Özocak, Yılmaz Üçkan ile Burak Şen’in annesi Songül Şen de katıldı. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, milli takımın şampiyon olmasından büyük mutluluk duyduğunu, Melikgazi Belediyespor’lu bir oyuncunun da milli takım forması ile bu şampiyonluğu yaşamasının mutluluklarını bir kat daha artırdığını belirtti. Büyükkılıç, ''Dünyanın neresinde olursa olsun takım sporlarında ve bireysel branşlarda ay yıldızlı Türk bayrağımızı göndere çektirerek göğsümüzü kabartan sporcularımızla gurur duyuyoruz. Melikgazi Belediyespor bünyesinde bu zamana kadar birçok sporcumuz ve antrenörümüz milli takımlarda yer alarak şampiyonluklar kazandı. Ancak Burak kardeşimizin başarısı bizler için ayrı bir önem taşıyor. Engelli olmasına rağmen azmi ve kararlılığı ile tekerlekli sandalye basketbolunda bir yıldız gibi parlayan Burak milli takım antrenörlerinin de dikkatini çekmeyi başardı ve 22 yaş altı milli takıma seçilerek katıldığımız Avrupa Şampiyonasında başarılı maçlar çıkartıp şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.Başta onu yetiştiren ailesine, antrenörüne ve kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum.İnanıyorum ki Burak kardeşimizin elde ettiği bu başarı birçok engelli gencimize de ilham kaynağı olacak'' dedi. Başkan Büyükkılıç, milli basketbolcu Burak Şen’e çeşitli hediyeler vererek başarılarının devam etmesini diledi.

Milli Sporcu Burak Şen de, ''Başkanımıza bizlere verdiği destek ve gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Elbette bu başarı sadece benim başarım değil. Başta ailemin, antrenörlerimin ve beni keşfederek spor yapmama imkan sağlayan kulübümün başarısıdır. Şehrimizi ve Melikgazi Belediyemizi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Hedefim, milli takımın vazgeçilmez sporcuları arasında yer alarak daha büyük başarılara imza atmaktır. Bir engelli olarak, tüm engellilere önerim, hayata küsmek yerine spor sayesinde hayata sıkı sıkıya bağlanmalarıdır'' diye konuştu. 

Öte yandan, tekerlekli sandalyeli basketbolda Burak Şen’in milli takıma seçilmesinin ardından, Ampute Futbol Takımından Feyyaz Gözüaçık ve Mehmet Yunsur’un hafta sonu Riva’daki Ampute Futbol Milli Takım kampına katılacağı da bildirildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!