Büyükelçi Tan: SaÄŸduyu kazandı

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Tan: Sağduyu kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 09:44

ABD Temsilciler Meclisi'nin 252 sayılı Ermeni tasarısını gündeme almamasına Türkiye adına ilk tepki veren isim yine Washington Büyükelçisi Namık Tan oldu.

Haberin Devamı

Namık Tan sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "TM’nin 252 sayılı tasarıyı gündemine almamış olmasından ve neticede saÄŸduyunun galebe çalmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Tasarı karşısında güçlü ÅŸekilde harekete geçen Türk Amerikan toplumunun deÄŸerli üyelerine ve Amerikalı dostlarımıza teÅŸekkür ediyorum. Artık, suni meselelerle vakit kaybetmeden, ABD’yle dostluk, iÅŸbirliÄŸi ve ittifak iliÅŸkilerimizin derinleÅŸtirilmesi için çalışmalıyız" ifadesini kullandı.Â

Tan, "Ayrıca Türk ve Ermenilerin berrak bir hafızaya sahip olması gerektiğine inanıyorum. Şüphesiz, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesine yönelik yaklaşımımızı sürdüreceğiz. Ermenilerle paylaştığımız tarihimiz üzerinde gerçekleştireceğimiz ortak çalışma için adil, objektif ve tarafsız bir yapı kurmayı diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Büyükelçi Tan, geçtiğimiz Cuma günü tasarının ABD Temsilciler Meclisi'nde oylanabileceği haberlerinin çıkması üzerine de Twitter üzerinden bir mesaj yayımlamış ve "Türk-Amerikan toplumunu gerekli duyarlılığı" göstermeye çağırmıştı.

TEÅžEKKÃœR MEKTUBU

Tan ayrıca, Temsilciler Meclisi'nin gündeme almadığı Ermeni tasarısıyla ilgili olarak bir de teşekkür mektubu yayımladı.

Temsilciler Meclisi'ni. "ayrıştırıcı ve zarar verici tartışmayı önlediği için" takdir ettiğini belirten Tan, bu yönde kararlı çabalar gösteren Kongre üyelerine de teşekkürlerini ifade etti.

Tan, Temsilciler Meclisi'nin, "yanlış ve kanıtlanmamış suçlar içeren bu temelsiz tasarıyı gündeme almayarak, oldukça tartışmalı bir konuda doğru bir karar verdiğini" belirtti.

Ayrıca, tasarının Meclise gelmesine karşı olan ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve diğer Amerikalı yetkililere de memnuniyetini ileten Tan, "Yıllardır dost ve müttefik olan Amerika ve Türkiye, küresel barış, refah ve istikrar için birlikte çalışmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!