Büyükçekmece’nin Parkları Yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece’nin Parkları Yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 11:21

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, İLÇE SINIRLARINDAKİ PARK ALANLARININ SAYISINI ARTTIRIRKEN MEVCUT PARKLARI DA MODERNİZE EDEREK HALKIN HİZMETİNE SUNUYOR.

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe sınırlarındaki park alanlarının sayısını arttırırken mevcut parkları da modernize ederek halkın hizmetine sunuyor.
505 bin metrekare yeşil alanı ve 175’ten fazla parkıyla İstanbul’un en yeşil ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alan Büyükçekmece, yeni yeşil alan ve parklarıyla da fark atmayı sürdürüyor.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda ilçedeki yeşil alanların sayısını arttıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ömrünü doldurmuş parkları da yeniliyor. Zemini ve kent mobilyaları yenilenen parklarda peyzaj çalışmasının yanı sıra ağaçlandırma çalışmaları da yapılıyor. Çocuk parklarına ise, yeni oyun grupları ve çocukların spor yapmasına imkan tanıyan trambolin türü aletler yerleştiriliyor.
YEŞİL ALAN MİKTARI ARTTIRILIYOR
Büyükçekmece’deki yeşil alan ve park sayısının 2016 yılında da arttırılacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu hedef doğrultusunda Büyükçekmece’nin her mahallesinde farklı özelliklere sahip park ve bahçeler yapacağız. Ayrıca Mimarsinan Sahil Yolu düzenlemesi ve Büyük Atatürk Parkı da 2016 yılı Mayıs ayında tamamlanarak hizmete açılacak. 255 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Büyük Atatürk Parkı’nın Türkiye’nin en büyük mahalle parkı olması da önemlidir. Yeşil alanlarımıza her gün yenilerini eklerken diğer tarafından da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ömrünü doldurmuş mevcut parklarımız modernize edilmektedir. Yeşil alanlarımız arttıracak olan projelerle Büyükçekmece’nin cazibesinin daha da arttırmayı hedefliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!