Büyükçekmece’nin Çehresi Değişti

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece’nin Çehresi Değişti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 11:24

Doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle İstanbul’un en nadide ilçeleri arasında gösterilen Büyükçekmece’de hayata geçirilen yeni projeler ilçenin çehresini değiştirildi.
Büyükçekmece Belediyesi’nin yaz ayları başında hızlandırdığı hizmet maratonu ve ardından yapılan festival hazırlıklarıyla ilçeye pek çok yeni proje kazandırıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları çerçevesinde 2015 yılını "Hizmet ve yatırım yılı" ilan eden Büyükçekmece Belediyesi, ilçenin her mahallesindeki hizmetlerini eş zamanlı olarak sürdürüyor.
16’ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında da "kentsel tasarım" alanında ilçeye bazı yenilikler kazandırıldı. Yapılan çalışmaları sık sık yerinde denetleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin dünya kenti olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
YOLLAR VE KAVŞAKLAR YENİLENDİ
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının başından itibaren ilçenin her mahallesinde yol yapım, yenileme ve asfaltlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Aciliyet arz eden ve vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki yol ve sokakların yapımına öncelik verilirken, çalışmalar kapsamında yağmursuyu kanalları ve mazgallarda yenilendi. Büyükçekmece’nin kalbi sayılan Cengiz Topel Kavşağı, gece gündüz çalışılarak kısa bir sürede modern bir yapıya kavuşturuldu.
Büyükçekmece’nin iki yakasını birbirine bağlayan 19 Mayıs Mahallesi, Adnan Kahveci Caddesi’ndeki alt geçidin cephesine dekoratif prekast paneller döşenerek yenilenirken, led ışıklandırma sistemiyle yeni daha modern ve estetik bir görünümüne kavuşturuldu.
YEŞİL ALAN MİKTARI SÜREKLİ ARTIYOR
503 bin metrekare yeşil alanıyla İstanbul’un en yeşil ilçeleri arasında gösterilen Büyükçekmece’de yeşillendirme çalışmaları da aynı hızla devam ettirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçeye yeni parklar kazandırırken, ağaçlandırma çalışmalarına da hız verdi. Mimarsinan Sahil Yolu Düzenleme çalışmaları kapsamında bu bölgeye binlerce yeni ağaç dikildi. Ayrıca Türkiye’nin en büyük mahalle parkı olan 255 bin metrekarelik Büyük Atatürk Parkı’nda da sona gelindi.
TARİHİ YERLER VE ESERLER KORUMA ALTINA ALINDI
Büyükçekmece Belediyesi, tarihe mal olmuş ancak zamanla tahrip olan eserleri de yeniden ilçeye kazandırmayı sürdürüyor. Bazı köy ve mahallerde yer alan tarihi havuzlar yeniden restore edilerek Büyükçekmece’ye kazandırıldı. Ayrıca Mimar Sinan’ın eseri tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nü Dalyan’a bağlayan ve zamanla tahrip olan yüz yıllık geçmişe sahip ahşap köprü de tamamlanarak hizmete açıldı.
Büyükçekmece Gölü Dalyan Bölgesi’nde kapsamlı bir çalışma yürüten Büyükçekmece Belediyesi, bu bölgede balçık ve atık temizleme çalışması gerçekleştirerek, bölgede kirlilik ve kötü kokulara son verdi.
Mimar Sinan’ın eseri olan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’de led ışıklandırma sistemiyle yeniden ışıklandırıldı.
TÜRKİYE’NİN EN UZUN BİSİKLET PARKURLARINDAN BİRİSİ YAPILDI
Türkiye’nin kesintisiz en uzun bisiklet parkurunu hayata geçirmeyi hedefleyen Büyükçekmece Belediyesi, Kordonboyu’ndaki bisiklet yolunu da yenileyerek, bisiklet sürücülerinin ve sporcuların hizmetine sundu.
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ilçeye yeni kentsel tasarım eserleri de kazandırıldı. Büyükçekmece Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nce Kordonboyu girişine yaptırılan "Büyükçekmece’yi Seviyorum" ve Kültürpark’a yaptırılan "Festivali Seviyorum" yazıları yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!