Büyükçekmece ile Gelsenkirchen her alanda kardeş oluyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece ile Gelsenkirchen her alanda kardeş oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 15:33

Büyükçekmece ve Gelsenkirchen arasında 15 yıldır devam eden kardeş şehir ilişkileri, yapılan yeni işbirliği anlaşmaları ve ortak projelerle çok daha sağlam temeller üzerine oturtuldu.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki Büyükçekmece heyeti, Gelsenkirchen’deki resmi temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki heyette belediye meclis üyeleri, başkan danışmanları, belediye daire müdürleri ve mahalle muhtarları yer aldı. Heyetin 4 gün süren ziyareti sırasında çok sayıda resmi görüşme gerçekleşti.

AKGÜN, WITTKE VE BARANOWSKİ İLE GÖRÜŞTÜ

Büyükçekmece heyetini belediye binasında ağırlayan Gelsnkirchen Belediye Başkanı Frank Baranowski, Büyükçekmece ve Gelsenkirchen belediyeleri arasında 15 yıl önce imzalanan kardeş şehir anlaşmasının başarılı ve verimli bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. CDU milletvekili Oliver Wittke ise partisinin her yıl gerçekleşen geleneksel ‘Vatandaşlık Ödülü’ resepsiyonunda Belediye Başkanı Akgün ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Haberin Devamı

KARDEŞ ŞEHİRDEN, KARDEŞ OKULA

Büyükçekmece ile Gelsenkirchen her alanda kardeş oluyor

Akgün, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Frank Baranowski ve Büyükçekmece-Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği Başkanı Rüdiger von Schönfeldt’e gösterdikleri sıcak ilgi ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederek, kardeş şehir ilişkilerinin okullar, sivil toplum kuruluşları ve spor kulüpleri kardeşliğiyle perçinlenmesi gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda Gelsenkirchen’de sürdürülen temaslar sonrasında kentin önemli okullarından Gesamtschule Berger Feld ile Büyükçekmece Ekinoba Mahallesi’nde yeni kurulan Batı Kent Koleji arasında kardeş okul protokolünün imzalanması kararı alındı.

SCHALKE 04 HER YIL KAMP YAPACAK

Başkan Akgün, Gelsenkirchen’deki temaslarının ardından Alman spor kulübü Schalke 04 yöneticileriyle görüştü. Toplantıya, kulübün efsanevi başkanı Gerhard Rehberg, Schalke 04 Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Alexander Jobst, Büyükçekmece Belediye Spor Başkanı Adem Çukur ve Büyükçekmece Belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantı sonunda, Büyükçekmece Belediye Spor’un altyapısını güçlendirmek adına Schalke 04 alt yapı oyuncuları ve antrenörlerinin katılımıyla her yıl Büyükçekmece’de bir kamp çalışması yapılacak.

Haberin Devamı

Büyükçekmece ile Gelsenkirchen her alanda kardeş oluyor

ROTARY KULÜPLERİ DE KARDEŞ OLDU

Büyükçekmece ve Gelsenkirchen arasındaki sivil toplum kuruluşları kardeşliğinin ilk adımı ise Büyükçekmece Rotary Kulübü ile Gelsenkirchen Rotary Kulübü arasında gerçekleşti. Gelsenkrichen Heiners Park Hotel’de yemekli bir toplantıda bir araya gelen Büyükçekmece Rotary Kulübü Başkanı Erkan Akyollu ile Gelsenkirchen Rotary Kulüp Başkanı Yvonne Waxenberger, iki kulübün kardeş kulüp olması yönünde karar aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!