Büyükburç’a yapılan doğru mu?

İki gün önce Erol Büyükburç, konuk olarak bulunduğu, Kanaltürk’te yayınlanan “2. Sayfa” programından kovuldu.

Haberin Devamı

Daha sonra program yapımcıları “Reklam arasında kendisi istedi” dese bile, bu olanın adı “kendi ricasıyla gitmek isteyen konuğu gönderdik” değil.
Öncelikle, eğer canlı yayında görmediyseniz, lütfen internetten izleyin.
Eminim, siz de benim gibi görüntüleri boğazınızda bir düğümle, gözleriniz dolarak izleyeceksiniz.
Görüntülerde, boşanmayla ilgili sorulara cevap vermeyen Erol Büyükburç, bu konuyla ilgili girilecek haberden önce Gülşen Yüksel’in “Herhalde siz haber okunurken burada olmak istemezsiniz” demesiyle yerinden kalkıyor, “Ne yapalım... Hayat..” sözleriyle canlı yayından ayrılıyor.
Yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim: Burada mesele “Erol Büyükburç çok haklı ve siz haksızsınız” değil. Belli ki bir kriz yaşanıyor programda.
Fakat ne olursa olsun, programdaki krizi, ekrandaki izleyiciye “konuk kovalanması anı” göstererek çözmek nerede görülmüş? Üstelik konuk “uçan adam” filan değil, Erol Büyükburç!
Ne yazık ki son senelerde Erol Büyükburç kimi mecralarda “dalga malzemesi” olarak ele alınıyor. Kimi zaman kendisi de bir bakıma buna müsaade ediyor gibi görünse de, buradan tekrar ve tekrar söylemiş olalım:
Ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin, Erol Büyükburç bir efsanedir. Ona bu muameleyi reva gören her kim olursa olsun, bilsin ki büyük tepki görecektir...

Haberin Devamı

Erol Büyükburç’u size yedirmeyiz

Sorulara cevap mı vermek istemedi? “Gitmek istiyorum” mu dedi? Sizi zor durumda mı bıraktı? Önce “tamam” dedi, sonra arıza mı çıkardı?
Bir programcının, bir röportajcının en önemli becerilerinden biri “konuğun cevap vermek istemeyeceği soruları takla attırarak sorabilmek ve cevap vermesini sağlayabilmek, her şeyden de önemlisi durumu idare etmek” değil midir?
Sevgili Gülşen Yüksel ve Müge Dağıstanlı. Belki kendinize göre
Büyükburç’un size yaptığına karşılık verdiniz, “Kovuldu” gibi görünmesini istemediniz ama durum öyle değil.
Ben size dışarıdan nasıl göründüğünü anlatayım: Büyüklerine saygısızlık yapan çocuklar gibiydiniz. Eminim, tecrübeli isimler olarak siz de böyle görünmek istemezdiniz.
Ne yazık ki, biz izleyenlere talihsiz bir an yaşattınız.
Programınızdaki o anlara şahit olmuş tüm izleyenlerin kalbini kırdınız. Biz gözlerimiz dolarak izledik Erol Büyükburç’a reva görülen muameleyi. Haberiniz olsun.

Yazarın Tüm Yazıları