'Büyükada'ya tekrar 2 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Büyükadaya tekrar 2 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 01:00

BÜYÜKADA soruşturmasında adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra savcının itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan dört insan hakları aktivistinden ikisi tekrar gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükada’da 5 Temmuz’da bir otelde yapılan toplantıyı basan polis tarafından gözaltına alınan ve ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla sevk edildikleri mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakılan Helsinki Yurttaşlık Derneği üyesi Nalan Erkem, Kadın Koalisyonu Koordinatörü İlknur Üstün, HAK İnisiyatifi üyesi Şeyhmus Özbekli ve Eşit Haklar İzleme Derneği Koordinatörü Nejat Taştan hakkında önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından polis, Nalan Erkem’i İstanbul’daki evinde gözaltına aldı. Polis ekipleri, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan İlknur Üstün’ü de Ankara’daki evinde gözaltına aldı. Şeyhmus Özbekli ile Nejat Taştan ise aranıyor.
Toplantıya katılanlardan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Veli Acu, Ali Gharavi ve Peter Steudtner ‘silahlı terör örgütüne yardım etmek’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!