‘Büyük siyasi adım atıldı’

Güncelleme Tarihi:

‘Büyük siyasi adım atıldı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 10:30

Almanya Başbakanı Merkel, AB Komisyonu'ndan Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanması yönünde tavsiye kararı çıkmasını değerlendirdi

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun, Türkiye vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanması tavsiyesinde bulunması Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından olumlu karşılandı. Başbakan Merkel “Türkiye vize muafiyeti için gerekli birçok koşulu yerine getirdi. Ben geri kalan şartları da yerine getireceğine inanıyorum” dedi. Merkel önceki gün yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs’ın da desteğiyle AB Komisyonu’nun Türklere vize muafiyeti tavsiyesinde bulunmasını ise “Büyük siyasi bir adım atıldı” sözleriyle değerlendirdi. Merkel, artık tarafların birbirine verdiği sözleri tutacağına ilişkin güven ortamının doğduğunu belirtirken “Şimdi anlaşmanın uygulanmayacağı ile ilgili tehlikeden bahsedilmeyecek. Taraflar, Türkiye ile AB arasında imzalanan anlaşmanın güçlenmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecek” dedi.

Haberin Devamı

‘KÜRTLER GELECEK’

Merkel vize muafiyeti için tavsiye kararını olumlu bulurken, partisinin bazı isimleri ise karşı çıkıyor. Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin İç Politika Uzmanı Wolfgang Bosbach ile kardeş parti Hristiyan Sosyal Birlik’in önemli isimlerinden ve Bavyera Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Herrmann tavsiye kararını eleştirdi. Bosbach “Vize muafiyetiyle birlikte kontrolsüz göç başlayacak. Özellikle Kürtlerin yaşadığı sorunlu bölgelerden çok sayıda Kürt sığınma talebinde bulunabilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!