Büyük Samsun Buluşmasına İlkadım Damgası

Güncelleme Tarihi:

Büyük Samsun Buluşmasına İlkadım Damgası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 16:33

HER YIL GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN ‘8. SAMSUN TANITIM GÜNLERİ’NDE STANT AÇAN İLKADIM BELEDİYESİ'NE İSTANBULLU SAMSUNLULAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.

İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘8. Samsun Tanıtım Günleri’nde stant açan İlkadım Belediyesi’ne İstanbul’da yaşayan Samsunlular yoğun ilgi gösterdi.
Adını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı yerden ismini alan İlkadım ilçesinin tarihi bakımından önemli bir yer tuttuğunu ifade eden İlkadım Belediyesi Basın Yayın ve Kültür Müdürü Oktay Çakır, İlkadım’ın hem Samsun için hem de Türkiye için önemli bir kent olduğunu kaydetti.
KADİM KENT İLKADIM
Samsun ve İlkadım ilçesi hakkında ziyaretçilere ilçenin tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi veren Çakır, “Samsun içinde metropol bir kent hüviyetine sahip İlkadım ilçesi tarihi ve kültürel yapılarının en güzel örneklerini bünyesinde barındırmaktadır. Eski Samsun evleri, müzeler, tarihi çarşılar, oteller ve camilerin bulunduğu tarihi ve kültürel yapılar İlkadım ilçemizdedir. Samsun denilince akla İlkadım akla gelmektedir” dedi.
BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ
Üst düzey ziyaretçilerin uğrak mekanı haline gelen İlkadım Belediyesi standına İstanbullu Samsunlular da yoğun ilgi gösterdi. Samsun’un turizm, örf, adet ve geleneklerinin tanıtıldığı, bakanların, milletvekillerinin, bürokratların, üst düzey yöneticilerin, iş adamlarının, sanatçıların, sporcuların ve birçok ünlünün katıldığı tanıtım günlerinde misafirleri ağırlayan İlkadım Belediyesi Basın Yayın ve Kültür Müdürü Oktay Çakır, İstanbul’da yaşayan Samsunluların buluşma adresi olan Samsun Tanıtım Günleri’nin birlik, beraberlik ve dayanışma ortamının sağlanmasına vesile olduğunu kaydetti.
Ziyaretçilerin akınına uğrayan İlkadım Belediyesi standına eski Samsun fotoğrafları albümü ve saat kulesi büyük ilgi gördü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!