Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 14:41

- Konya'nın ilçelerinde anma töreni düzenlendi

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla, Konya'nın ilçelerinde tören düzenlendi.

Seydişehir'de gerçekleştirilen tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Düğün Salonu'nda devam etti.

Törene, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık ve vatandaşlar katıldı.

- Beyşehir

Beyşehir'de Anıt Alanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Anma programı, saygı duşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ali Akkanat Anadolu Lisesi'nde devam etti.

Burada, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler seslendirildi.

- Akşehir

Haberin Devamı

Anma programı kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na ilçe protokolü ve siyasi partilerin temsilcileri çelenk bıraktı. Burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Akşehir Kültür Merkezi'nde Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesinin düzenlediği programa geçildi.

Program, şiirlerin okunması ve Atatürk'ün Hayatı konulu slayt gösterisinin sunulmasıyla sona erdi.

- Kulu

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla Kulu çarşı merkezinde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Kulu Belediyesince Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kulu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) tarafından düzenlenen anma programı ile devam etti.

Programa Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

- Bozkır

Bozkır'da Anıt Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra İlçe Belediye Düğün Salonu'nda yapılan anma töreninde, Bozkır Garnizon Komutanlığından askeri bir yetkili Atatürk'ün askeri kişiliğiyle ilgili konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Anma programı, slayt gösterileri ve şiirlerin okunmasıyla sonra erdi.

Öte yandan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla, 10-16 Kasım tarihlerinde ilçe genelindeki tüm okullarda "Atatürk" konulu resim, şiir, ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!